Porchini mantarlı ekmekler (4 kişilik tarif)
Bu tarifte porchini mantarı yerine kültür mantarı da kullanabilirsiniz.
Bu tarifte porchini mantarı yerine kültür mantarı da kullanabilirsiniz.
- 4 KİŞİLİK
- HAZIRLAMA SÜRESİ 25 DAKİKA
GEREKLİ MALZEMELER
• 120 gr çemensiz pastırma, küp doğranmış
• 8 adet iri porchini mantarı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 145 gr taze fesleğen pesto sos
• 125 gr top mozzarella, rendelenmiş
• 4 dilim ekşi mayalı ekmek
Servis için:
• Karışık yeşil salata
YAPILIŞI
- Fırını 200 °C’de ısıtın. Bir tavada pastırma küplerini çıtır çıtır olana kadar kızartın.
- Mantarları altları yukarı gelecek şekilde yağlı kağıt yerleştirdiğiniz bir fırın kabına dizin ve yağın yarısını üzerlerine gezdirin. Mantarları ters çevirin ve bu yüzlerini de yağlayıp pastırma küplerini üzerlerine koyun, fırında 8-10 dakika pişirin.
- Kabı fırından alın, her bir mantarın içini 1 yemek kaşığı pesto sos ve mozzarella peyniri ile doldurun. Altın rengi olana kadar 4-5 dakika daha fırında pişirin. Ekmekleri kızartın, mantarları üzerlerine paylaştırın, salata ile birlikte servis yapın.
Krep tarifi 2 kişilik- Kolay lezzetli krep nasıl yapılır?
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz