Pırasalı balkabağı çorbası tarifi
Pırasalı balkabağı çorbası tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
Pırasalı balkabağı çorbası tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
Fırın, bu iki sebzenin içindeki şekerleri açığa çıkarıp tatlarını iyice zenginleştirecek ve ocak başında uzun bir soteleme yapmanıza gerek kalmayacak. Fırın aşamasından sonra çorbanız 10 dakikada hazır.
MALZEMELER
- 4 dilim balkabağı
- 2 adet pırasa
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- tuz, karabiber
- Üzeri için: Acı yağ veya adaçayı (Üzerine kabak çekirdeği ve keçi peyniri de eklenebilir.)
YAPILIŞI
Pırasa ve balkabaklarını üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirip 200 derecede 30-35 dakika fırınlayın. Tencereye bir kaşık tereyağı ile beraber fırınlanan sebzeleri, tüm baharatları ve sıvıları ekleyip bir taşım kaynatın, el blenderı ile çekin.
Balkabağı çorbası tarifi ile içiniz ısınsın
Kremalı enginar çorbası tarifi (4 kişilik)
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler -
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi
Yorum Yaz