Peri-peri baharatlı tavuk burger tarifi (4 kişilik)
Bu burger ile baharat severleri mutlu edebilirsiniz.
Bu burger ile baharat severleri mutlu edebilirsiniz.
Hazırlama süresi: 25 dakika
İPUCU: Tadını zenginleştirmek için bir gün önceden marine edebilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
• 1 çay kaşığı peri-peri baharatı
• 1 diş sarımsak, ezilmiş
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 2 tavuk göğsü fileto, kelebek
şeklinde ikiye açılmış
• 100 gr sucuk, dilimlenmiş
• 4 adet ekşi mayalı sandviç
ekmeği, ikiye bölünmüş ve
kızartılmış
Servis için:
• Mayonez, marul, beyaz peynir
ve fesleğen yaprakları
YAPILIŞI
- Peri-peri baharatı, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın ve tavuğun her iki tarafına sürün. Bir ızgara tavasını sıcak olana kadar ısıtın. Tavuğu koyun ve her iki tarafını 3-5 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tavuğu tavadan çıkarın ve bir kenara alın. Sucuk dilimlerini tavaya ekleyin ve her iki tarafını 2 dakika pişirin.
- Ekmeklerin üzerine mayonez sürün. Tavuk parçası, marul, sucuk dilimleri, ufalanmış beyaz peynir ve fesleğen yapraklarını yerleştirip servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 318
YAĞ 12 gr
DOYMUŞ YAĞ 4 gr
KARBONHİDRAT 24 gr
Biberli gnocchi ile çıtır tavuk tarifi
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz