Nar taneli, armutlu roka salatası tarifi (4 kişilik)
İster ana yemek, ister hafif bir atıştırmalık, ister yemeklerinizin yanında garnitür olarak tüketin… Bu salata vitamin ve mineral kaynağı.
İster ana yemek, ister hafif bir atıştırmalık, ister yemeklerinizin yanında garnitür olarak tüketin… Bu salata vitamin ve mineral kaynağı.
GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım kase nar tanesi,
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz,
- 1 sap taze ince kıyılmış soğan,
- 1 bağ yıkanmış,
- Kurutulmuş roka,
- 1-2 olgun, dilimlenmiş armut,
- 1/2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi,
- 2 kaşık sızma zeytinyağı,
- 1 kaşık nar ekşisi,
- 1 kaşık doğal sirke,
- 1/2 tatlı kaşığı bal,
- 1/2 tatlı kaşığı hardal.
HAZIRLANIŞI
Taze soğan, nar taneleri, maydanoz ve portakal kabuğunu bir kapta karıştırın. Zeytinyağı, nar ekşisi, sirke, bal ve hardalı iyice karıştırıp sos haline getirin. Rokaları bu sosla harmanlayın. 4 ayrı tabağa bölüp üzerlerine birkaç dilim armut koyun. En üste de nar taneleri ile hazırladığınız karışımı paylaştırın. Taze olarak hemen servis edin.
AFİYET OLSUN

Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz