Naneli çikolatalı buz çubukları – Yaz ayları için leziz tarif!

Son güncelleme:

Naneli çikolata seviyorsanız bu tarife de bayılacaksınız. İşte size serinletici, kolay bir tatlı…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 bardak Hindistan cevizi sütü,
  • 3-4 dal taze nane,
  • ¾ bardak toz şeker,
  • Bir fiske tuz,
  • 100 g bitter çikolata,
  • Organik gıda boyası (isteğe bağlı).

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye Hindistan cevizi sütünü ve nane yapraklarını koyun. Orta dereceli ateşte 5 dakika kadar ısıtın. Kaynatmayın, tencerenin kenarında baloncuklar oluşmaya başladığında ateşin altını kapatın ve sütü 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. İnce bir süzgeçten geçirin. İçindeki naneleri de tahta bir kaşıkla ezerek aromanın süte iyice geçmesini sağlayın. Tuz ve şekeri ekleyin. Bir kibrit çöpünün ucu kadar mavi ve yeşil organik gıda boyasını da ilave ederek karıştırın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Sonrasında ağzını kapatarak buzluğa koyun. Arada çatalla karıştırarak 6 saat kadar buzlukta kıvam almasını sağlayın.

Bir bıçak yardımı ile minik parçalara ayırdığınız çikolatayla malzemeyi karıştırarak kalıplara doldurun. Kalıbın uç kısmında 1-2 santimetrelik boşluk bırakın. Buzlukta 1 saat kadar beklettikten sonra tahta çubukları yerleştirin. Daha önce yerleştirirseniz karışım sıvı olduğundan çubuklar kalıpların içine kayabilir. Çubukları da yerleştirdikten sonra bir gece buzlukta dondurun. Naneli çikolatalı buz çubuklarınız hazır. Kalıplardan çıkarmak için sıcak suya tutun ya da oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.

AFİYET OLSUN

Karamelize incirli dondurma tarifi (6 kişilik lezzetli tarif)

Ev yapımı meyveli dondurma tarifi: Lolibuz

Evde dondurma yapımı: Evde dondurma nasıl yapılır? Çilekli dondurma tarifi