Nane pestolu kuzu pirzolası tarifi (4 kişilik)

Naneli pesto, pirzolaya çok yakışıyor.

Hazırlama süresi: 20 dakika

İPUCU: Fasulye yerine mevsim sebzeli kuskus ile de servis edebilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

• 4 yemek kaşığı fesleğen aromalı zeytinyağı
• 3 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
• 1 diş ezilmiş sarımsak
• 8 kalem kuzu pirzola
• 1 tatlı kaşığı karışık baharat
• 1 adet kırmızı biber, iri parçalar halinde kesilmiş
• 400 gr beyaz fasulye konservesi
• 125 gr karışık zeytin
• 1 yemek kaşığı doğranmış taze nane, üzerini süslemek için ekstra taze ot
• 60 gr roka ve bebek ıspanak yaprakları
Servis için:
• Limon dilimleri

YAPILIŞI

  1. Yağ, sirke ve sarımsağı karıştırıp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Sosun yarısını sığ bir tabağa alın. Karışık baharatı serpin ve pirzolaları bu sosa iyice bulayın.
  2. Izgara tavasını veya barbeküyü ısıtın, pirzolaları ve kırmızı biberi arzu ettiğiniz kıvamda pişirin.
  3. Kalan sosu fasulye, zeytin ve biberle karıştırın ve üzerine kıyılmış nane serpin. Fasulye salatasını kuzu pirzola, salata yaprakları, nane yaprakları ve limon dilimleri ile birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 450
YAĞ 27 gr
DOYMUŞ YAĞ 7 gr
KARBONHİDRAT 12 gr

Köfteli spagetti tarifi (5 kişilik)