Meksika usulü acılı kıyma ve tortilla cipsi tarifi (4 kişilik) – Evim

Meksika usulü acılı kıyma ve tortilla cipsi tarifi (4 kişilik)

Son güncelleme:

Meksika usulü acılı kıyma ve tortilla cipsi tarifi ile karşınızdayız. Tortilla ve peynir koymadan, önceden yapıp dondurabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 30 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet acı kırmızı biber, ince doğranmış
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 500 gr kuzu kıyma
  • 500 gr domatesli makarna sosu
  • 400 ml et suyu
  • 400 gr konserve Meksika fasulyesi, süzülmüş
  • 150 gr tortilla cips
  • 50 gr rendelenmiş cheddar peyniri
  • ½ demet taze soğan, doğranmış

HAZIRLANIŞI

  1. Yağı büyük bir tencerede ısıtın, acı biber, sarımsak ve kıymayı içine atıp kaşıkla ezerek güzelce kavurun.
  2. Makarna sosunu, et suyunu ve fasulyeyi ekleyip kaynatın, ardından kapağını kapatarak 20 dakika pişirin.
  3. Kıymayı bir fırın kabına alın, üzerine tortilla cipslerini dizin ve rendelenmiş peyniri koyun.
  4. Yanmamasına dikkat ederek 2-3 dakika fırının ızgara ayarında pişirin. Servisten önce üzerine taze soğan serpin. Dilerseniz haşlanmış basmati pirinç ile servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 631
  • YAĞ 35 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 12.5 gr
  • KARBONHİDRAT 41 gr

Meksika usulü balık taco tarifi (8 kişilik)

Bir Cevap Yazın