Meksika usulü balık taco tarifi (8 kişilik)

Tacoyu bu kez balık ile denemeye ne dersiniz?

Hazırlama süresi: 30 dakika

İPUCU: Balıkların çıtır kalması için kuru olduklarından emin olun.

GEREKLİ MALZEMELER

  • Sıvı yağ, kızartmak için
  • 500 gr beyaz balık (mezgit, çipura ya da levrek), 9 cm şeritler halinde kesilmiş
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber

Tempura için:

  • 150 gr un
  • 250 ml soda

Krem sos için:

  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 5 yemek kaşığı krema
  • Limon kabuğu rendesi ve ½ limonun suyu

Servis için:

  • 16 adet taco
  • Kıyılmış taze soğan
  • Kıyılmış beyaz lahana
  • Domates salsa
  • Jalapeno biberleri (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

  1. Tempura hamuru için, un, 1 çay kaşığı tuz ve bol öğütülmüş karabiberi bir kapta karıştırın, sodayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve 15 dakika kenarda bekletin. Sosu hazırlamak için, bütün malzemeleri karıştırın. Kenara alın.
  2. Büyük, derin bir kızartma tenceresinde yağı 180 °C’de ısıtın. Balık şeritlerini tempura hamuruna batırın, balığın etrafını iyice unla kaplayın.
  3. Kızgın yağda, yaklaşık 5 dakika altın rengi olana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Tacoların içlerine önce balıkları yerleştirin, ardından rendelenmiş lahana, taze soğan, krema, salsa ve jalapeno biberlerini paylaştırın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 381
  • YAĞ 19 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 2 gr
  • KARBONHİDRAT 35 gr

Tavuk köfteli makarna tarifi (4 kişilik)