Meksika usulü acılı hamburger tarifi (6 kişilik)

Evim Dergisi tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 15 Ağustos 2022 tarihinde yayınlandı.
Meksika usulü acılı hamburger tarifi (6 kişilik) Meksika usulü acılı hamburger tarifi (6 kişilik)

Meksika fasulyesi ile lezzetli bir köfteye imza atabilirsiniz.

Meksika fasulyesi ile lezzetli bir köfteye imza atabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 25 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 400 gr konserve Meksika fasulyesi, süzülmüş
  • 500 gr dana kıyma
  • 1½ yemek kaşığı domates püresi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 10 adet kornişon turşu, çok ince doğranmış
  • Bir avuç kişniş yaprağı, ince doğranmış
  • 1-2 çay kaşığı ezilmiş acı kurutulmuş biber veya acı biber ezmesi
  • ¼ çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI

  1. Meksika fasulyelerini çatal yardımı ile iyice ezin. Sıvıyağ dışında bütün malzemeleri içine ilave ederek iyice yoğurun. Karışımı 6 adet burger köftesi olacak şeklinde bölün ve elinizle iyice bastırarak form verin.
  2. Üzerlerini örtüp buzdolabına kaldırın, en az 2 saat veya gece boyunca bekletin. (Tüm malzemeler iyice birbiriyle karışsın.)
  3. Barbekünüzü (ızgara döküm tava da kullanabilirsiniz) ısıtın, burger köftelerini fırça ile hafifçe yağlayın, her iki yüzünü de yaklaşık 4 dakika iyice pişirin. Hamburger ekmeği ile birlikte servis yapın. Dilerseniz guacomole sosu ve tortilla cipsi ile de servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.