Limonlu kuzu pirzola tarifi (4 kişilik)
Limonlu ve kekikli bu yumuşak kuzu, mükemmel bir bahar yemeği.
Limonlu ve kekikli bu yumuşak kuzu, mükemmel bir bahar yemeği.
Hazırlama süresi: 30 dakika
İPUCU: Kuzu filetosu veya biftek, ayıklanacak yağları olmadığı için zamandan kazandırır.
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 x 100 gr kuzu pirzola, yağları ayıklanmış
- Limon kabuğu rendesi ve 1 adet limonun suyu
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 pırasa, yıkanmış ve dilimlenmiş
- 150 ml sebze suyu
- 100 gr yeşil fasulye, doğranmış
- 400 gr konserve beyaz fasulye, süzülmüş
- Servis için: Limon dilimleri
YAPILIŞI
- Döküm bir ızgara tavasını orta-yüksek derecede ısıtın. Kuzu pirzolaları tavaya koyun ve üzerine biraz tuz ve karabiber serpin.
- Limon kabuğu rendesi ve suyu, sarımsak ve kekik ilave ederek 10 dakika her iki tarafını ızgara yapın.
- Bu arada pırasaları yapışmaz bir tavada kısık ateşte yumuşayana kadar kavurun. 4 Sebze suyunu pırasalı tavaya dökün, ardından yeşil fasulye ve beyaz fasulyeyi ekleyin. Tuzunu kontrol edin ve birkaç dakika pişirin.
- Fasulyeleri, pirzola ve eğer seviyorsanız ekstra limon dilimleri ile servis yapın.
AFİYET OLSUN
KİŞİ BAŞI
KALORİ 243
YAĞ 9 gr
DOYMUŞ YAĞ 4 gr
KARBONHİDRAT 12 gr
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler -
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi
Yorum Yaz