Limonlu kuzu pirzola tarifi (4 kişilik)
Limonlu ve kekikli bu yumuşak kuzu, mükemmel bir bahar yemeği.
Limonlu ve kekikli bu yumuşak kuzu, mükemmel bir bahar yemeği.
Hazırlama süresi: 30 dakika
İPUCU: Kuzu filetosu veya biftek, ayıklanacak yağları olmadığı için zamandan kazandırır.
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 x 100 gr kuzu pirzola, yağları ayıklanmış
- Limon kabuğu rendesi ve 1 adet limonun suyu
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 pırasa, yıkanmış ve dilimlenmiş
- 150 ml sebze suyu
- 100 gr yeşil fasulye, doğranmış
- 400 gr konserve beyaz fasulye, süzülmüş
- Servis için: Limon dilimleri
YAPILIŞI
- Döküm bir ızgara tavasını orta-yüksek derecede ısıtın. Kuzu pirzolaları tavaya koyun ve üzerine biraz tuz ve karabiber serpin.
- Limon kabuğu rendesi ve suyu, sarımsak ve kekik ilave ederek 10 dakika her iki tarafını ızgara yapın.
- Bu arada pırasaları yapışmaz bir tavada kısık ateşte yumuşayana kadar kavurun. 4 Sebze suyunu pırasalı tavaya dökün, ardından yeşil fasulye ve beyaz fasulyeyi ekleyin. Tuzunu kontrol edin ve birkaç dakika pişirin.
- Fasulyeleri, pirzola ve eğer seviyorsanız ekstra limon dilimleri ile servis yapın.
AFİYET OLSUN
KİŞİ BAŞI
KALORİ 243
YAĞ 9 gr
DOYMUŞ YAĞ 4 gr
KARBONHİDRAT 12 gr
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi -
Evde pizza tarifi – Yaban mantarlı pizza nasıl yapılır? -
Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi -
Şurupta mürdüm eriği tarifi (3-4 kg mürdüm eriği ile yapılışı) -
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi -
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler
Yorum Yaz