Lavanta şerbeti nasıl yapılır? Sıcak havaların serin lezzeti! 5 dk’lık tarif
Lavanta şerbeti nasıl yapılır? Yaz mevsiminin baş döndüren kokularıyla meşhur çiçekleri lavantalar, sofralara da apayrı tatlar katıyor.
Lavanta şerbeti nasıl yapılır? Yaz mevsiminin baş döndüren kokularıyla meşhur çiçekleri lavantalar, sofralara da apayrı tatlar katıyor.
GEREKLİ MALZEMELER
50 gr lavanta çiçeği, 200 ml kaynar su, 125 ml limon suyu, 125 gr toz şeker, 1 lt soğuk su.
YAPILIŞI
Lavanta çiçeğini soğuk su ile yıkayıp, kaynar su ile demlendirin. Limon suyu, toz şeker ve suyu şeker eriyene kadar karıştırın. Demlenmiş lavantayı süzüp, şekerli karışıma ekleyin. Damak tadınıza göre su veya şeker miktarını artırabilirsiniz. Buz ile servis etmeyi unutmayın!
LAVANTA ŞERBETİ 2. TARİF

Şimdi biraz serinleme zamanı!
MALZEMELER
- 1 çorba kaşığı kurutulmuş lavanta
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağı şeker ya da bal
- 1 litre su
YAPILIŞI
Lavantaları kaynayan suyun içine atıp bir süre kaynatarak aromalarının çıkmasını sağlayın. Kaynadıktan sonra lavantalar suya sarımtırak bir renk verecektir. Daha sonra ince bir süzgeç yardımıyla süzün. Tekrar ocağın üzerine alarak içine bu kez şeker/bal ve limon suyu ekleyin. Biraz daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Soğuk ahududu şerbeti nasıl yapılır? İşte kolay 5 dakikalık tarif
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz