Krokanlı ve kakao merengli pasta tarifi (10-12 kişilik)
Krokanlı ve kakao merengli pasta tarifi ile karşınızdayız. Mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile herkesin beğenisini toplayacak bu tarif 10-12 kişilik.
Krokanlı ve kakao merengli pasta tarifi ile karşınızdayız. Mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile herkesin beğenisini toplayacak bu tarif 10-12 kişilik. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
MALZEMELER
- 4 adet hazır pastaban
Pastacı kreması için:
- 3 yumurtanın sarısı
- 60 gr toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 çay kaşığı vanilya
- 250 ml süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Müslin kreması için:
- 350 gr krema
- 80 gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tam tarif pastacı kreması (yukarıda reçetesi verilen)
Üzeri için:
- 12-15 adet kızılcık (yerli kızılcık)
- 12-15 adet taze yaban mersini
- 3 yumurtanın akı (pastacı kremasında sarılarından ayırdığınız yumurta akları)
- 100 gr toz şeker
- 2 çay kaşığı kakao
- Yarım çay kaşığı vanilya
Ayrıca:
- 2 paket badem krokan
- 1 paket yaban mersini
YAPILIŞI

Pastacı kreması için yumurta sarılarını ayırıp (aklarını atmayın, ayrı bir kaba ayırın) şekerle birlikte iyice çırpın. Elenmiş unu ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Ilık sütü yavaş yavaş unlu karışıma ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra ocağın üzerine alın.
Orta kısık ateşte yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, tereyağını ekleyin. Arada bir karıştırıp soğutarak kabuk bağlamamasını sağlayın. Pastacı kremanız hazır.
Müslin kreması için ayrı bir cam kapta kremayı çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın. Daha sonra önceden hazırlayıp soğutmuş olduğunuz pastacı kremasından spatula yardımıyla karıştırarak azar azar ilave ederek iki malzemeyi birleştirin. Kremanız hazır.
Üzeri için yumurta aklarını, kakaoyu ve şekeri bir tencereye alın. Çok kısık ateşte birkaç dakika karıştırın. Daha sonra vanilyayı ilave ederek 10 dakika boyunca mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Karışımı sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt üzerine, 1 lira boyutunda olacak şekilde aralıklı olarak öbekler sıkın.
120 dereceye ayarlı fırında, mereng gibi sertleşene kadar pişirin. Pastabanı ızgara telin üzerine alın. Üzerine hazırladığınız pastacı kremasından yayın, krokan parçaları ve yaban mersini serpin.
Üç kat olacak şekilde işleme devam edin. En son katın üzerine önceden pişirdiğiniz kakaolu merengi elinizde parçalayıp serpin. İstediğiniz meyvelerle süsleyip servis edin.
AFİYET OLSUN!
Dolgulu tavuk tarifi (6 kişilik)
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler -
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi
Yorum Yaz