Kök sebzeli bonfile tarifi (2 kişilik)

Kök sebzeli bonfile tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifi tavuk ile de hazırlamanız mümkün.

Hazırlama süresi: 25 dakika

İPUCU: Beyaz miso ezmesini büyük süpermarketlerde bulabilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy yaban havucu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr bonfile
  • 1 yemek kaşığı beyaz miso ezmesi
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • Süslemek için kişniş yaprağı

YAPILIŞI

  1. Fırını 200 °C’de ısıtın. Havuçları ve yaban havuçlarını uzun şeritler halinde kesin, yağ ile fırçalayın ve 20 dakika fırında kızartın.
  2. Bu arada, bonfileleri 2 ince şinitzel yapmak için oklava ile iyice ezin.
  3. Miso ezmesi ve sirkeyi karıştırıp bu sosu etlere sürün. 15 dakika elektrikli ızgarada (veya ızgara tavasında) pişirin. Kişniş yaprakları ile süsleyip kızarmış sebzeler ile birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN

KİŞİ BAŞI
KALORİ 338
YAĞ 12 gr
DOYMUŞ YAĞ 2.5 gr
KARBONHİDRAT 31 gr

Kıymalı makarna tarifi (4 kişilik)