Kızarmış pastırma ve bezelyeli somon tarifi (4 kişilik)

Kızarmış pastırma ve somon birbirine çok yakışıyor.

Hazırlama süresi: 20 dakika

İPUCU: Somon derisinin çıtır olması için önce balığın derili tarafını pişirin.

GEREKLİ MALZEMELER

• 4 kalın dilim pastırma
• 2 taze soğan, doğranmış
• 225 gr dondurulmuş bezelye
• 100 gr konserve kırmızı biber
• 1 su bardağı konserve pancar, küp doğranmış
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 4 x 175 gr somon fileto

YAPILIŞI

  1. Pastırmayı yapışmaz bir tavada gevrekleşinceye kadar kızartın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Tavaya taze soğan ve bezelyeyi ekleyin, pişene kadar 2-3 dakika çevirin.
  2. Pancarı ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin. Hepsini bir servis tabağına aktarın ve sıcak tutun.
  3. Tavaya yağı ekleyin ve somonun her iki tarafını da çevirerek 3-4 dakika pişirin. Bezelyeli karışımın üzerine yerleştirip servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 459
YAĞ 36 gr
DOYMUŞ YAĞ 7.5 gr
KARBONHİDRAT 11 gr

Fesleğenli kabak mücveri tarifi (12-14 kişilik)