Kestaneli tarifler

Evim Dergisi tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 09 Mart 2016 tarihinde yayınlandı.
Kestaneli tarifler Kestaneli tarifler

Bu menü kestane dolu

Mevsimin vazgeçilmezi kestane… Faydaları saymakla bitmeyen bu yemiş ile atıştırmalık, ana yemek ve tatlıdan oluşan bir menü hazırladık.

MANTARLI KESTANE ÇORBASI

MALZEMELER: 1 soğan • 1 diş sarımsak • 2 yemek kaşığı tereyağı • 10 adet kestane mantarı • 4 su bardağı tavuk suyu • 2 su bardağı közlenmiş kestane • 1 su bardağı krema • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber • Üzeri için: Frenk soğanı

YAPILIŞI: Bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince kıyın ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Doğranmış mantarları ekleyip 3-4 dakika daha soteledikten sonra kestaneleri ve tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp kestaneler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp kremayı ekleyin ve blender ile pürüzsüz bir çorba elde edene kadar çekin. Servis kaselerine paylaştırıp üzerlerine kıyılmış frenk soğanı serpin.

Çorbayı fincanda içelim!
Çorbaları kulplu ya da kulpsuz fincanlarda sunabilirsiniz.

Servis peçetesi, fincan, Ikea. Fincan altlıkları, Esse.

KESTANELİ MAKARNA

MALZEMELER: 1 paket kalem makarna • 50 g tereyağı • 500 g haşlanmış kestane • 1 kutu krema • 1 tatlı kaşığı zerdeçal • 1 tatlı kaşığı tuz • Taze kekik


YAPILIŞI: Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Tencereye tereyağını alıp eritin. Haşladığınız kestaneleri iri parçalara bölüp tereyağında kavurun. Tuz, zerdeçal ve kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Süzdüğünüz makarnayı ekleyip iyice harmanlayın. Taze kekik yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Cam kaseler, sürahi, Ikea.

Sunum farkı
Makarna salatasını mini bardak ya da kaselerde yuvarlak bir tepsiye dizerek servis edebilir, salata sosunuzu ise sürahi ya da şişeye koyabilirsiniz.

Cam kaseler, sürahi, Ikea.

KESTANELİ KEK

MALZEMELER: 4 yumurta • 1.5 su bardağı tozşeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı süt • 3 su bardağı un • 1 çay bardağı kuru üzüm • 1.5 su bardağı haşlanmış kestane • 1 limon kabuğu rendesi • 1 limon suyu • 1 çay bardağı rende çikolata • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • Üzeri için: Pudra şekeri
YAPILIŞI: Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve tozşekeri ekleyip mikser ile iyice kabarana kadar çırpın. Sıvı yağ, süt ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru üzüm, kestane parçaları, limon kabuğu rendesi, limon suyu, rende çikolata, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip spatula ile karıştırın. Kek pişireceğiniz kalıbı yağlayın. Kek harcını boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun  ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Kek nerede?
Kestaneli keki emaye bir sos tenceresinde pişirip onunla servis etmek mi? Bizce çok şık bir fikir!
Emaye tencere, sütlük, Ikea. Servis tabağı, Porland. Seramik kaseler, Zen Ceramics.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR BİLGE CAN GÜRER TARİFLER HÜLYA ÇAKIR YAPIM ASİSTANI BİLGE CANDAN YILMAZ

Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay