Kestaneli tarifler
Bu menü kestane dolu
Mevsimin vazgeçilmezi kestane… Faydaları saymakla bitmeyen bu yemiş ile atıştırmalık, ana yemek ve tatlıdan oluşan bir menü hazırladık.
MANTARLI KESTANE ÇORBASI
MALZEMELER: 1 soğan • 1 diş sarımsak • 2 yemek kaşığı tereyağı • 10 adet kestane mantarı • 4 su bardağı tavuk suyu • 2 su bardağı közlenmiş kestane • 1 su bardağı krema • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber • Üzeri için: Frenk soğanı
YAPILIŞI: Bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince kıyın ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Doğranmış mantarları ekleyip 3-4 dakika daha soteledikten sonra kestaneleri ve tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp kestaneler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp kremayı ekleyin ve blender ile pürüzsüz bir çorba elde edene kadar çekin. Servis kaselerine paylaştırıp üzerlerine kıyılmış frenk soğanı serpin.
Çorbayı fincanda içelim!
Çorbaları kulplu ya da kulpsuz fincanlarda sunabilirsiniz.
Servis peçetesi, fincan, Ikea. Fincan altlıkları, Esse.
KESTANELİ MAKARNA
MALZEMELER: 1 paket kalem makarna • 50 g tereyağı • 500 g haşlanmış kestane • 1 kutu krema • 1 tatlı kaşığı zerdeçal • 1 tatlı kaşığı tuz • Taze kekik
YAPILIŞI: Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Tencereye tereyağını alıp eritin. Haşladığınız kestaneleri iri parçalara bölüp tereyağında kavurun. Tuz, zerdeçal ve kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Süzdüğünüz makarnayı ekleyip iyice harmanlayın. Taze kekik yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Cam kaseler, sürahi, Ikea.
Sunum farkı
Makarna salatasını mini bardak ya da kaselerde yuvarlak bir tepsiye dizerek servis edebilir, salata sosunuzu ise sürahi ya da şişeye koyabilirsiniz.
Cam kaseler, sürahi, Ikea.
KESTANELİ KEK
MALZEMELER: 4 yumurta • 1.5 su bardağı tozşeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı süt • 3 su bardağı un • 1 çay bardağı kuru üzüm • 1.5 su bardağı haşlanmış kestane • 1 limon kabuğu rendesi • 1 limon suyu • 1 çay bardağı rende çikolata • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • Üzeri için: Pudra şekeri
YAPILIŞI: Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve tozşekeri ekleyip mikser ile iyice kabarana kadar çırpın. Sıvı yağ, süt ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru üzüm, kestane parçaları, limon kabuğu rendesi, limon suyu, rende çikolata, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip spatula ile karıştırın. Kek pişireceğiniz kalıbı yağlayın. Kek harcını boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Kek nerede?
Kestaneli keki emaye bir sos tenceresinde pişirip onunla servis etmek mi? Bizce çok şık bir fikir!
Emaye tencere, sütlük, Ikea. Servis tabağı, Porland. Seramik kaseler, Zen Ceramics.
HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR BİLGE CAN GÜRER TARİFLER HÜLYA ÇAKIR YAPIM ASİSTANI BİLGE CANDAN YILMAZ
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Çilekli cheescake tarifi: Beslenme ve Diyet Uzmanı tarifi -
Kakaolu çabuk kek tarifi -
Evde pizza yapımı: 5 malzemeli kolay pizza -
Rezeneli, mercimekli yeşil salata tarifi (5 kişilik) -
Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik) -
Fırında patates tarifi (Kolay ve lezzetli) -
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik)
Yorum Yaz