Kavanozda armutlu kek tarifi
Kavanozda armutlu kek tarifi ilr karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
Kavanozda armutlu kek tarifi ilr karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kg armut
YAPILIŞI
Fırını 180 derecede ısıtın. Yumurtaları ve toz şekeri birlikte çırpın. Şeker ve yumurtalar iyice karışınca üzerine vanilya, süt, tereyağını da ilave edip (tereyağının sıcak olmaması gerekiyor, erittikten sonra soğumasını bekleyin) karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte karışımın üzerine eleyin ve hamuru homojen bir yapıya kavuşuncaya kadar çırpma teli ile iyice karıştırın.
Geniş ağızlı kavanozların içini kekinizin yapışmaması için yağlayın. Kek malzemesini kavanozların üçte birini geçmeyecek şekilde kavanozlara paylaştırın. En son temizce yıkadığınız armutları unlayıp kek hamurunun içine batırın ve fırına verin. Yaklaşık 30 dakika fırında pişirin.
AFİYET OLSUN!
Nar taneli, armutlu roka salatası tarifi (4 kişilik)
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz