Karamelize incirli dondurma tarifi (6 kişilik lezzetli tarif)
Karamelize incirli dondurma tarifi ile karşınızdayız. Evinizdeki incirleri dondurma ile mükemmel bir lezzete dönüştürebilirsiniz.
Karamelize incirli dondurma tarifi ile karşınızdayız. Evinizdeki incirleri dondurma ile mükemmel bir lezzete dönüştürebilirsiniz.
1 porsiyon: 185 kalori, 5 gr yağ
Hazırlama süresi: 25 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
- 440 gr toz şeker
- 250 ml su
- 6 adet incir
- Vanilyalı dondurma
KAREMELİZE İNCİRLİ DONDURMA NASIL YAPILIR?
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın, ısıtın ve en az 10 dakika kaynatın. Çok kısık ateşte sekiz dakika pişirmeye devam edin. Bu sürede sıvının hacmi yarıya inmiş olmalı. İncirleri teker teker çatalla karamel sostan geçirin, yağlı kağıt üzerinde süzdürün ve soğumaya bırakın. Vanilyalı dondurmayla kaselerde servis edin.

Fotoğraflar: Ozan KUTSAL
Çeviri: Nuran Anette Batu
Hellim peynirli incir salatası tarifi (4 kişilik tarif)
Ev yapımı meyveli dondurma tarifi: Lolibuz
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz