balkon-kapat
balkon-kapat

Kapalı balkon hakkında her şey: Dekorasyon, ısıtma, cam-pvc fiyat

Son güncelleme:

Kapalı balkonunuzu kış aylarında da kullanacaksanız yalıtım ve ısıtma gibi iki önemli detayı da çözmeniz gerekiyor. Balkon kapatma fiyatları ne kadar? Cam kaplatma, PVC kaplatma fiyatını nasıl hesaplayacağınızı biliyor musunuz? İşte tüm püf noktalar…

Balkonunuzu kapatmak için pek çok gerekçeniz olabilir. Soğuk ve yağışlı havalarda balkonu kullanabilmek, dışarıdaki tozun eve girmesini önlemek ya da güvenlik ve mahremiyeti sağlamak gibi… Eğer eviniz müstakil değilse balkonunuzu kapatırken oturduğunuz apartmanda kat malikleri arasında sorunlar çıkabileceğini de göz önünde bulundurun. Özellikle de dış görünüme uymayan bir kapatma şekli seçerseniz. Bu nedenle önce binanızdaki diğer uygulamalara bakın ve apartman yöneticinizi konuyla ilgili bilgilendirip onun görüş ve onayını alın.

BALKONU KAPATIRKEN KULLANILACAK MALZEME NE OLMALI?

Balkonu; alüminyum ve PVC doğrama ya da komple cam seçeneklerinden biri ile kapatabilirsiniz. Son yıllarda katlanır sistemli camlarla görüş alanını kapatmayan ve kolayca açılabilen balkon çözümleri de çok tercih ediliyor. Balkonu hangi amaçla kullanacağınız da önemli. Buna göre ses ve ısı yalıtımı da yaptırmanız gerekebilir. Dışarıdan içerisinin görünmesini engelleyen camları da tercih edebilirsiniz.

Komple cam balkonlar daha estetik ama ses ve ısı yalıtımı konusunda beklediğiniz verimi sağlamayabilir.

Eğer balkonu depolama alanı olarak kullanmayı planlıyorsanız, alüminyum ya da PVC sistemleri tercih etmeniz daha mantıklı.

KAPALI BALKONU NASIL DEKORE ETMELİ?

Kapalı balkon tasarlarken ilk olarak evinizin iç dekorasyonuna bir göz atmanız gerekiyor, böylece mekanlar arasındaki uyumu sağlarsınız. Kapalı balkonlarda ahşap ve doğal sıva, yer kaplamalarında tik ve terracotta zeminler ilk sıradaki tercihlerimiz.

Doğayı evimize taşıdığımız için bu mekanlarda bitki çeşitliliğinde sınır tanımayın. Mekanın ışık konumuna göre yerleştirdiğiniz çiçeklerle doğayı evinize taşıyın. Bu yazımızdan fikir alabilirsiniz: Balkonda yetiştirilebilecek çiçekler – Bu 12 çiçek ile balkonlarınız renklensin

SONY DSC

Son zamanlarda balkonlarda, hem dekoratif oldukları için, hem de yer kazanmak için dikey bahçe konsepti de ön planda.

Kapalı balkonları tasarlarken mekan küçük ise açık renk mobilyaları seçin. Vizon ve duman rengini kullanabilirsiniz. Ferforje aynalar, çiçeklikler, farklı aksesuarlar ve tasarım saksılar ile balkonunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Eğer kapalı balkonunuz direkt güneş ışığına maruz kalıyorsa dekorasyonu tamamlamak adına stor perdeler ve jaluziler kullanabilirsiniz.

Banu Yılmaz- Sema Kurum/Balkon Keyfi

KAPALI BALKONDA ISITMA NASIL OLMALI?

Kışın sıklıkla ve rahatlıkla oturmak istiyorsanız kapalı balkonda bir ısıtma sistemi olması şart. Büyük çaplı bir tadilata girişecekseniz yerden ısıtma sistemi yaptırabilirsiniz. Ancak bu maliyetli bir seçim olacaktır.

Infirared bir ısıtıcı ile bu alandaki ısıtma sorununu çözebilirsiniz. Hatta duvara monte modellerinden birini seçerseniz, hem yeriniz daralmaz, hem de olası kazaları önlemiş olursunuz.

Komple cam ile kapatacaksanız çift cam kullanarak da ısınmaya katkıda bulunabilirsiniz.

Balkon dekorasyonunda bitkiler: Öncesi sonrası fotoğraflarla mükemmel değişim

CAM BALKON KAPATMA FİYATI HESAPLAMA

Cam kapatma: Cam balkon fiyatı hesaplama aslında çok da zor değil. Mevcut balkonunuzun eni ve boyu çarpımı sonrasında ortaya çıkan birimi size her hangi bir cam balkon fiması tarafından ulaşan m2 birim fiyatıyla çarparak ortalama bir fiyat elde etmiş olursunuz.

Cam balkonlarda fiyatlar cephe, uygulanan profil ve camın özelliğine göre değişiyor.

PVC kapatma: PVC pencerenin yüksekliğinin 1.50 m ve genişliğinin 1.50 m olduğunu varsayalım. PVC pencere fiyatı hesaplanırken kullanılan tüm profiller sayılır. Fiyatlandırılırken de mtül hesabı kullanılır. Pencerede toplamda 5 profil vardır. Bu; 5×1.50= 7.50 mtül olarak hesaplanır. Yatay profil olarak ise 2 profil vardır. Hesaplarsak; 2×1.50= 3 mtül bulunur.

Kanat profili genişliğinde ise 65 cm olarak 2 adet profil bulunur. Bu da 2×0.65= 1.3 mtül eder. Toplandığında: 7.50 + 3 + 1.3= 11.8 mtül Bu rakamı firmanın verdiği fiyat ile çarparak PVC fiyatını hesaplayabilirsiniz.

Buna ilave olarak aksesuar fiyatlarını da eklemeniz gerekiyor. Mesela bir PVC pencerede, açılan pencere kaç taneyse fiyatlar ona göre değişir.

Cam içinse pencerenin yükseklik ve genişliğini çarpın. 1.50×1.50 = 2.25 metrekare. Bu rakamı cam fiyatıyla çarpın. Eğer pencere pervazlı olacaksa, dönülen pervazın metresi de hesaplanır. 4 tarafı pervaz olacaksa 1.50×1.50 metrekare bir pencerede 1.50 x 4 = 6 metre pervazı, pervaz fiyatıyla çarpın.

PVC profil, aksesuar, cam ve pervaz fiyatlarını toplayarak toplam fiyatı bulabilirsiniz.

Balkon bahçeciliği nedir? Merak edilen soruların yanıtları

Balkonları gezdik: En güzel balkon dekorasyonu örnekleri

Balkon dekorasyonu fikirleri ile karantina günlerinin yıldızı balkonlar yenilensin

Balkonu kapatmak bir oda kazanmanızı sağlayacak!