Kıtır patatesli soslu bonfile tarifi (4 kişilik) – Evim

Kıtır patatesli soslu bonfile tarifi (4 kişilik)

Son güncelleme:

Kıtır patatesli soslu bonfile tarifi ile karşınızdayız. Sucuk bu yemeği daha da lezzetli hale getiriyor.

Hazırlama süresi: 25 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gr taze bebek patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gr bonfile, dilimlenmiş
  • 150 gr dana sucuğu
  • 1 adet kırmızı soğan, dilimlenmiş
  • 400 gr doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 limonun suyu
  • Bir çimdik şeker

Servis için:

  • Roka
  • Ekstra limon dilimleri

YAPILIŞI

  1. Su dolu bir tencerede patatesleri iyice pişene kadar 10 dakika kaynatın, sonra kurutun ve çatal ile kabaca ezin. Bir fırın kabına yerleştirip tuz ve karabiber serpin. Fırının ızgara ayarını açın. Patateslerin üzerlerine biraz zeytinyağı serpip 5 ya da 10 dakika, çıtır ve altın rengi olana kadar fırında ızgara yapın.
  2. Yağın kalanı ile bir tavada bonfile dilimlerini kahverengileşene kadar pişirin. Bonfile dilimlerini tavadan alın ve kenara koyun. Aynı tavaya sucukları koyup biraz yağı çıkana kadar orta ısıda kızartın, ardından soğanları ekleyip 5 dakika pişirin. Yağın birazını süzüp domatesleri, pul biberi, limon suyunun yarısını ve şekeri ekleyin. Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatın.
  3. Bonfile dilimlerini tavaya geri alın. Kalan limon suyunu ekleyin, tuz ve biberini kontrol edin. Patatesler, roka ve limon dilimleri ile birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 420
  • YAĞ 22 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 7 gr
  • KARBONHİDRAT 26 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir: