Izgara hellim salatası tarifi (4 kişilik)

Evim Dergisi tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 29 Temmuz 2024 tarihinde yayınlandı.
Izgara hellim salatası tarifi (4 kişilik) Izgara hellim salatası tarifi (4 kişilik)

Izgara hellim salatası tarifi ile karşınızdayız. Mercimek, firik ve ızgara hellimin muhteşem birleşimi…

Izgara hellim salatası tarifi ile karşınızdayız. Mercimek, firik ve ızgara hellimin muhteşem birleşimi…

Hazırlama süresi: 15 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 250 gr beluga mercimeği, haşlanmış
  • 250 gr firik, haşlanmış
  • 1 adet avokado, dilimlenmiş
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber, dilimlenmiş
  • 200 gr pişmiş pancar, dilimlenmiş
  • 80 gr roka
  • 250 gr hellim peyniri
  • Bir avuç taze nane yaprağı

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 portakalın suyu
  • 2 çay kaşığı kuru nane

YAPILIŞI

  • Sos için olan malzemeleri; zeytinyağı, limon suyu, portakal suyu ve kuru naneyi karıştırın.
  • Beluga mercimeği ve haşlanmış firiği geniş bir kaseye alın ve karıştırın.
  • Avokado dilimlerini, kırmızı biber, pancar ve rokayı ekleyin, sosunu üzerine döküp, karıştırın. Salatayı servis tabaklarına paylaştırın.
  • Hellimleri orta ateşte 2-3 dakika her iki tarafı altın rengi olana kadar ızgara yapın ve salataya ekleyin. Üzerine nane yapraklarını ilave ederek servis edin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 411
  • YAĞ 25 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 9 gr
  • KARBONHİDRAT 27 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.