havuclu-cupcake

Havuçlu cupcake tarifi (4 kişilik)

Havuçlu cupcake tarifi (4 kişilik) ile karşınızdayız. İşte lezzetli cupcake için gerekli malzemeler ve adım adım yapılacaklar…

GEREKLİ MALZEMELER

Kek malzemesi:

  • 150 g tereyağı
  • 250 g esmer şeker
  • 1 orta boy havuç, rendelenmiş
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın

Krema malzemesi:

  • 100 g labne peyniri
  • 50 g krema
  • 50 g pudra şekeri

HAVUÇLU CUPCAKE YAPILIŞI

Kekin yapılışı:

  • Mikserde tereyağı ve şekeri 5 dakika boyunca çırpın. Ardından yumurtaları tek tek ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Rendelenmiş havucu ekleyin. Geri kalan malzemeleri ilave edin ve karışım homojen hale gelene kadar çırpın.
  • Bir kaşık yardımıyla cupcake kalıplarının yarısına kadar hamur doldurun ve önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Kekler piştikten sonra soğumaları için bir kenara alın ve kremasını hazırlamaya başlayın.
  • Labne peyniriyle pudra şekerini mikserde 5 dakika boyunca çırpın ve ardından kremayı ilave edin. Pasta süsleme torbasıyla şekil vererek keklerin üzerine sıkın. İsteğinize göre kremanın üzerine çilek ve damla çikolata serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik)