Bahçe

Hangi odaya hangi bitki koyulmalı? Her odanın bitkisi farklı

Apartman dairesinde kendi bahçenizi yaratırken bulunduğunuz yerin konumunu ve iklimini göz önünde bulundurun ve bitkilerinizi yaşam alanınıza göre seçin.

SALON BİTKİLERİ HANGİLERİ?

Salon çoğunlukla iç mekan bitkilerinin en çok kullanıldığı yerdir. Bitkileri yaratıcı biçimde sergilemenize olanak verecek alanlarıyla sıcak ve aydınlık mekanlardır. Geniş pencereler, balkon kapısı, pencere pervazları, masalar, nişleri gibi bitkilere ayrılacak geniş alanları vardır.

Odak noktaları oluşturan büyük bitkiler ve büyük bitki gruplarına yer verebilirsiniz. Renk ve dokular da önemli rol oynar. Bitkilerin görsel etkisini vurgulamak için birbirine kontrast biçim, şekil ve renkleri kullanmaya çalışın.

İlginizi çekebilir: En popüler 10 iç mekan bitkisi

MUTFAKTA HANGİ BİTKİLER YETİŞİR?

Burada bitki kullanırken pencere içlerinde saksılar tercih edebilirsiniz. Ama elbette o noktalar günün her saati güneş aldığı için buna uyumlu bitkiler seçmelisiniz.

İlginizi çekebilir: Aromatik bitkiler yetiştirirken bunları bilin

Kaktüs, sukulent türleri, sardunyalar olabilir. Mutfak için bitki seçimi yaparken mutfak otları olmazsa olmazlar arasında yer alır. Minik saksılar içerisinde tezgahta ışık alan bir noktaya yerleştirebilirsiniz. Biberiye, maydanoz, nane, kişniş, dereotu, adaçayı ve daha birçok mutfak otunu kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Mini mutfak bahçesi nasıl yapılır?

YATAK ODASINDA HANGİ BİTKİLER YETİŞTİRİLİR?

Bu odalar kaktüs, sukulentlerden oluşan bir grup ya da salon yaprağı ve dayanıklı büyük yeşil bitkiler için mükemmel yerlerdir.

Eğriotlarını da düzenli şekilde nem ve su isteğini verdiğiniz takdirde yine burada kullanabilirsiniz. Itırlı bitkiler de hoş kokusundan dolayı yine tercih edebileceğiniz bitkiler arasında.

Orkide, primula türlerini de yatak odasının aydınlık alanlarında kullanabilirsiniz. Çiçekliyken alınan bromeliad çiçeklenme dönemi sona erdikten sonra pencereden uzak bir yere taşınabilir.

BANYOYA HANGİ BİTKİLER KOYULMALI?

Bazılarının düşündüğü gibi banyolar bitkiler için birer cennet değildir. Sürekli nemli olsalar da bazı sakıncaları vardır. Bu yüzden bitkilerinizi seçerken dikkatli davranın.

Banyo bitkileri, diğer odalardaki bitkilerden daha düzenli bir bakım gerektirir. Özellikle yapraklarını haftada bir ayıklamalı, zayıf ışıktan dolayı bitkinin gelişimi pencereye doğru uzanmaya başlamışsa bitkiyi düzenli olarak çevirmelisiniz. Banyonuzda orkide, menekşe türleri ve küçük yapraklı sarmaşıkları kullanabilirsiniz.

Çiçeklerin anlamları nedir? 20 farklı çiçek ve anlamı

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Fırında pırasalı tavuk tarifi (6 kişilik)

Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek...

12 saat önce

Beyaz sirke ile temizleyebileceğiniz 11 şey

Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…

17 saat önce

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar? A’dan Z’ye tüm detaylar

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…

17 saat önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

18 saat önce

Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif

Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…

19 saat önce

Ev turu: Ankara’da endüstriyel stilde dekore edilmiş şık bir evdeyiz

Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…

19 saat önce