Fransız midye mariniere tarifi (2 kişilik)
Kızarmış ekmek ve patates ile birlikte servis edebilirsiniz.
Kızarmış ekmek ve patates ile birlikte servis edebilirsiniz.
Hazırlama süresi: 10 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 600 gr temizlenmiş taze midye
- 1 adet arpacık soğan, ince doğranmış
- 1 diş ince doğranmış sarımsak
- 125 ml sek beyaz şarap
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
- Midyeleri iyice yıkayıp kapaklı, kalın tabanlı bir tavaya alın.
- Maydanoz hariç kalan malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Kapağını kapatın ve yüksek ateşte kaynatın. Midyelerin eşit şekilde pişmesi için tavayı ara sıra sallayarak 3-4 dakika pişirin.
- Kabuklar açıldıktan sonra midyeleri pişirme suyu ile birlikte iki kaseye koyun. Maydanoz serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 243
- YAĞ 2 gr
- DOYMUŞ YAĞ 0.5 gr
- KARBONHİDRAT 1 gr
Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk nedir?
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz