Fransız midye mariniere tarifi (2 kişilik)
Kızarmış ekmek ve patates ile birlikte servis edebilirsiniz.
Kızarmış ekmek ve patates ile birlikte servis edebilirsiniz.
Hazırlama süresi: 10 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 600 gr temizlenmiş taze midye
- 1 adet arpacık soğan, ince doğranmış
- 1 diş ince doğranmış sarımsak
- 125 ml sek beyaz şarap
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
- Midyeleri iyice yıkayıp kapaklı, kalın tabanlı bir tavaya alın.
- Maydanoz hariç kalan malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Kapağını kapatın ve yüksek ateşte kaynatın. Midyelerin eşit şekilde pişmesi için tavayı ara sıra sallayarak 3-4 dakika pişirin.
- Kabuklar açıldıktan sonra midyeleri pişirme suyu ile birlikte iki kaseye koyun. Maydanoz serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 243
- YAĞ 2 gr
- DOYMUŞ YAĞ 0.5 gr
- KARBONHİDRAT 1 gr
Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk nedir?
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi -
Evde pizza tarifi – Yaban mantarlı pizza nasıl yapılır? -
Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi -
Şurupta mürdüm eriği tarifi (3-4 kg mürdüm eriği ile yapılışı) -
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi -
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler
Yorum Yaz