Fıstık ezmeli muz tarifi (4 kişilik)
Fıstık ezmeli muz tarifi ile karşınızdayız. Soğuk bir lezzet arıyorsanız güzel bir seçim.
Fıstık ezmeli muz tarifi ile karşınızdayız. Soğuk bir lezzet arıyorsanız güzel bir seçim.
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet dondurulmuş muz
- 4 yemek kaşığı fıstık ya da badem ezmesi
- 4-5 adet yulaflı bisküvi
- Servis için: Hurma şurubu
YAPILIŞI
- Muz kreması yapmak için donuk muzları mutfak robotu ile iyice ezin. Fıstık ya da badem ezmesi ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kıvamı sert olursa az miktarda su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
- Karışımı kaşıkla 4 adet cam servis kasesine paylaştırın. Bisküvileri ufalayıp üzerlerine serpin ve hurma şurubu gezdirerek servis edin.
AFİYET OLSUN
KİŞİ BAŞI
KALORİ 244
YAĞ 11 gr
DOYMUŞ YAĞ 3 gr
KARBONHİDRAT 29 gr

Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz