Fırında tarçınlı elma tarifi (4 kişilik)

Son güncelleme:

Pişirirken mutfağınızı mis gibi tarçın kokusu saracak.

Hazırlama süresi: 25 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet büyük boy elma, enlemesine ikiye bölünmüş
  • 30 gr erimiş tereyağı
  • 20 g katı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 4 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı kuru kızılcık
  • 30 gr ceviz, ufalanmış
  • 1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI

  1. Fırını 180 °C’de ısıtın. Elmaların çekirdeklerini çıkarıp göbeklerini oyun. Eritilmiş tereyağı, şeker, kuru üzüm, kızılcık, ceviz ve tarçını karıştırın.
  2. Karışımı elmaların oyuklarına doldurun ve diğer parçayı da üzerine kapatın. Üzerlerine biraz katı tereyağı koyup fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Elmalar yumuşayana kadar 20 dakika pişirin. Dondurma veya krema ile birlikte servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 276
YAĞ 7 gr
DOYMUŞ YAĞ 4 gr
KARBONHİDRAT 26.3 gr

Elma ile yapılan 4 yemek tarifi | Mutfaktan elma kokuları yükseliyor