Fesleğenli, çilekli, köpüklü limonata tarifi
Fesleğenli, çilekli, köpüklü limonata tarifi ile karşınızdayız. Çilek sezonuna bu mis gibi fesleğen kokan limonata ile merhaba deyin!
Çilek sezonuna bu mis gibi fesleğen kokan limonata ile merhaba deyin!
GEREKLİ MALZEMELER (8 bardak)
Fesleğenli buzlar için: ½ demet fesleğen. 2 adet buz kalıbı, su
Limonata için: 1.5 kase doğranmış çilek, 2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı içme suyu, 1 bardak kaynar su, ½ bardak şeker, 1 bardak taze sıkılmış limon suyu (7-8 limon), 4 şişe maden suyu
HAZIRLANIŞI
Bir gün önceden fesleğenli buz küplerini hazırlayın. Bunun için fesleğenleri yıkayıp yapraklarını sapından ayıklayın ve doğrayın. Buz kalıplarının içine paylaştırıp üzerine içme suyu doldurun ve buzlukta dondurun. Çilekleri, şekeri ve suyu blender’da çekin. Bir başka kapta kaynar su ile şekeri, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Limon suyu ve çilek püresini de ekleyip karıştırın. Servis etmeden hemen önce maden sularını ve fesleğenli buz küplerini ilave edin.
AFİYET OLSUN!

Kavunlu limonata tarifi! Serinleten kolay tarif
Limonata nasıl yapılır? Portakallı ve portakalsız 2 tarif
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler -
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi
Yorum Yaz