Fesleğen ve zeytinli Akdeniz usulü tavuk (4 kişilik)
Fesleğen ve zeytinli Akdeniz usulü tavuk tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu yemek, evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilir.
Fesleğen ve zeytinli Akdeniz usulü tavuk tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu yemek, evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilir.
Hazırlama süresi: 25 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 çay kaşığı zeytinyağı
- 4 parça tavuk göğsü, derisi üzerinde
- 400 gr konserve doğranmış domates
- 1 adet kırmızı soğan, ince doğranmış
- 100 ml tavuk suyu
- 240 gr çekirdeksiz zeytin
- 100 gr bebek ıspanak yaprağı
YAPILIŞI
- Fırını 180 °C’de ısıtın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve tavuk göğüslerini derileri alta gelecek şekilde 5 dakika kızartın.
- Tavuk göğüslerini derileri üste gelecek şekilde bir fırın tepsisine aktarın ve doğranmış domates, kırmızı soğan, tavuk suyu ve zeytini ilave edin. Tuz ve karabiber serpin, fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarın ve ıspanak yapraklarını üzerlerine yerleştirip bekletmeden servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 380
- YAĞ 18 gr
- DOYMUŞ YAĞ 3 gr
- KARBONHİDRAT 8 gr
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Çilekli cheescake tarifi: Beslenme ve Diyet Uzmanı tarifi -
Kakaolu çabuk kek tarifi -
Evde pizza yapımı: 5 malzemeli kolay pizza -
Rezeneli, mercimekli yeşil salata tarifi (5 kişilik) -
Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik) -
Fırında patates tarifi (Kolay ve lezzetli) -
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik)
Yorum Yaz