Fesleğen ve zeytinli Akdeniz usulü tavuk (4 kişilik)
Fesleğen ve zeytinli Akdeniz usulü tavuk tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu yemek, evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilir.
Fesleğen ve zeytinli Akdeniz usulü tavuk tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu yemek, evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilir.
Hazırlama süresi: 25 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 çay kaşığı zeytinyağı
- 4 parça tavuk göğsü, derisi üzerinde
- 400 gr konserve doğranmış domates
- 1 adet kırmızı soğan, ince doğranmış
- 100 ml tavuk suyu
- 240 gr çekirdeksiz zeytin
- 100 gr bebek ıspanak yaprağı
YAPILIŞI
- Fırını 180 °C’de ısıtın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve tavuk göğüslerini derileri alta gelecek şekilde 5 dakika kızartın.
- Tavuk göğüslerini derileri üste gelecek şekilde bir fırın tepsisine aktarın ve doğranmış domates, kırmızı soğan, tavuk suyu ve zeytini ilave edin. Tuz ve karabiber serpin, fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarın ve ıspanak yapraklarını üzerlerine yerleştirip bekletmeden servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 380
- YAĞ 18 gr
- DOYMUŞ YAĞ 3 gr
- KARBONHİDRAT 8 gr
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz