Fasulyeli ve sebzeli güveç tarifi (6 kişilik)
Fasulyeli ve sebzeli güveç tarifi ile karşınızdayız. Tek tencere kullanarak doyurucu ve besleyici bir yemek yapabilirsiniz. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Fasulyeli ve sebzeli güveç tarifi ile karşınızdayız. Tek tencere kullanarak doyurucu ve besleyici bir yemek yapabilirsiniz. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Hazırlama süresi: 25 dakika
İPUCU: Soğuyunca uygun bir kaba koyup dondurabilirsiniz (maksimum 3 ay).
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan, kıyılmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 adet acı biber, çekirdekleri ayrılmış ve kıyılmış
- 500 gr havuç, küp doğranmış
- 400 gr domates, küp doğranmış
- 500 ml sebze suyu
- ¼ kıvırcık lahana, doğranmış
- 400 gr konserve beyaz fasulye
- Bir demet taze reyhan yaprağı
- Servis için: Bayat ekmek
YAPILIŞI
- Büyük bir tencerede yağı ısıtın ve soğanları yumuşayana kadar pişirin. Sarımsak ve acı biberi ekleyip 2 dakika daha pişirin. Havuç, domates, sebze suyu ve lahanayı ekleyin.
- Fasulyeleri ve 2 yemek kaşığı ince kıyılmış reyhanı ekleyin. Karıştırın ve 20 dakika kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
- Reyhan yaprağı ve sıcak ekmek kırıntıları ile servis edin.
AFİYET OLSUN
KİŞİ BAŞI
KALORİ 143
YAĞ 3 gr
DOYMUŞ YAĞ 0.5 gr
KARBONHİDRAT 28.7 gr
Ev yapımı meyveli dondurma tarifi: Lolibuz
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler -
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi
Yorum Yaz