Enginarlı prosciutto risotto tarifi (2 kişilik)

Evim Dergisi tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 05 Nisan 2022 tarihinde yayınlandı.
Enginarlı prosciutto risotto tarifi (2 kişilik) Enginarlı prosciutto risotto tarifi (2 kişilik)

İtalya’ya uzanarak bu ülkenin lezzetleriyle bir sofra kurmuştuk. İşte o lezzetlerden biri olan enginarlı prosciutto risotto tarifi…

İtalya’ya uzanarak bu ülkenin lezzetleriyle bir sofra kurmuştuk. İşte o lezzetlerden biri olan enginarlı prosciutto risotto tarifi…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 300 gr risotto pirinci
  • 1 soğan
  • 1.2 lt sıcak tavuk suyu
  • 2 enginar (önceden pişirilmiş)
  • 100 gr prosciutto
  • 100 gr toz parmesan
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 kahve  fincanı beyaz şarap

YAPILIŞI

Soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip biraz kavurup beyaz şarabı ekleyin. Şarabı çekince 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve karıştırın. Tüm tavuk suyunu çektirin. Sonra enginarları ekleyin. Suyunu çekince ateşten alın, parmesan ve tereyağı ekleyin. 3 dakika demlenmeye bırakın. 

Tarifler, Arda Türkmen/Forneria.

5 ülkeden 5 leziz çorba tarifi: Fransa, Fas, İtalya, Japonya, Tayland

Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.