Enginarlı prosciutto risotto tarifi (2 kişilik)
İtalya’ya uzanarak bu ülkenin lezzetleriyle bir sofra kurmuştuk. İşte o lezzetlerden biri olan enginarlı prosciutto risotto tarifi…
İtalya’ya uzanarak bu ülkenin lezzetleriyle bir sofra kurmuştuk. İşte o lezzetlerden biri olan enginarlı prosciutto risotto tarifi…
GEREKLİ MALZEMELER
- 300 gr risotto pirinci
- 1 soğan
- 1.2 lt sıcak tavuk suyu
- 2 enginar (önceden pişirilmiş)
- 100 gr prosciutto
- 100 gr toz parmesan
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 kahve fincanı beyaz şarap
YAPILIŞI

Soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip biraz kavurup beyaz şarabı ekleyin. Şarabı çekince 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve karıştırın. Tüm tavuk suyunu çektirin. Sonra enginarları ekleyin. Suyunu çekince ateşten alın, parmesan ve tereyağı ekleyin. 3 dakika demlenmeye bırakın.
Tarifler, Arda Türkmen/Forneria.
5 ülkeden 5 leziz çorba tarifi: Fransa, Fas, İtalya, Japonya, Tayland
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi -
Evde pizza tarifi – Yaban mantarlı pizza nasıl yapılır? -
Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi -
Şurupta mürdüm eriği tarifi (3-4 kg mürdüm eriği ile yapılışı) -
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi -
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler
Yorum Yaz