Çilekli komposto tarifi
Çilekli komposto tarifi ile karşınızdayız. Açık havada paylaşılan lezzetlerin tadı hep bir başkadır. Biz de kırlara çıkıp taze kırmızı meyveli lezzetlerin peşine düştük.
Açık havada paylaşılan lezzetlerin tadı hep bir başkadır. Biz de kırlara çıkıp taze kırmızı meyveli lezzetlerin peşine düştük.
GEREKLİ MALZEMELER

- 500 gr çilek
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
YAPILIŞI
Çileklerin saplarını ayıkladıktan sonra dikkatlice yıkayın. Geniş bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin ve şeker eriyinceye kadar bekleyin. Çilekleri kaynayan suya ekleyin. Çileklerin dağılmasını engellemek için en fazla beş dakika sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken içlerine buz ekleyebilir, taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Çilekli cheescake tarifi: Beslenme ve Diyet Uzmanı tarifi -
Kakaolu çabuk kek tarifi -
Evde pizza yapımı: 5 malzemeli kolay pizza -
Rezeneli, mercimekli yeşil salata tarifi (5 kişilik) -
Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik) -
Fırında patates tarifi (Kolay ve lezzetli) -
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik)
Yorum Yaz