Çikolatalı kütük yılbaşı pastası tarifi
Çikolatalı kütük yılbaşı pastası tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
Çikolatalı kütük yılbaşı pastası tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
MALZEMELER

Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 adet çilek
- 2 yemek kaşığı file Antep fıstığı
Pastacı kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 2 kaşık un
- Bir kaşık nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Kakao
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker mikser ile iyice çırpın. Sıvıyağ ve süt ekleyin. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri karıştırın. Yumurta ve şeker karışımına ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen kaba alarak 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra yağlı kağıt ile rulo yapıp soğutun. Pastacı kremasının yarısını kekin üzerine sürün. Çilekleri tek sıra halinde dizin. Antep fıstığı serpip rulo yapın. Kalan pastacı kremasına yarım paket kakao ekleyerek karıştırın. Pastanın uç kısmından bir parçayı verev keserek yan tarafına yerleştirin ve kütük görüntüsü verin. Kakaolu pasta kreması ile kaplayın.
AFİYET OLSUN!
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi -
Evde pizza tarifi – Yaban mantarlı pizza nasıl yapılır? -
Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi -
Şurupta mürdüm eriği tarifi (3-4 kg mürdüm eriği ile yapılışı) -
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi -
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler
Yorum Yaz