Çikolata kaplamalı çilek tarifi (4 kişilik)
Kahvenin yanında atıştırmalık olarak da ikram edebilirsiniz.
Kahvenin yanında atıştırmalık olarak da ikram edebilirsiniz.
Hazırlama süresi: 15 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 50 gr tuzsuz Antep fıstığı (iç fıstık)
- 125 gr bitter çikolata (% 70 kakao)
- 250 gr soğuk çilek
YAPILIŞI
- Fıstıkları elinizle güzelce parçalayın ya da mutfak robotundan geçirin. Eğer robot kullanıyorsanız fıstıkları taneli olacak şekilde ufalamaya dikkat edin.
- Çikolatayı kırın ve kaynayan suyun içine konmuş bir kasenin içine yerleştirin. Çikolata tamamen eriyene kadar ara sıra karıştırarak, benmari usulü eritin (3 ila 5 dakika).
- Çikolata kabını tezgaha alın. Çilekleri teker teker önce çikolataya batırın sonra fıstıkların içinde yuvarlayın. Hazır olan her çileği yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yerleştirin. En az 10 dakika buzdolabında bekletip servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 250
YAĞ 15 gr
DOYMUŞ YAĞ 6 gr
KARBONHİDRAT 22 gr
Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi -
Evde pizza tarifi – Yaban mantarlı pizza nasıl yapılır? -
Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi -
Şurupta mürdüm eriği tarifi (3-4 kg mürdüm eriği ile yapılışı) -
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi -
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler
Yorum Yaz