Çikolata kaplamalı çilek tarifi (4 kişilik)
Kahvenin yanında atıştırmalık olarak da ikram edebilirsiniz.
Kahvenin yanında atıştırmalık olarak da ikram edebilirsiniz.
Hazırlama süresi: 15 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 50 gr tuzsuz Antep fıstığı (iç fıstık)
- 125 gr bitter çikolata (% 70 kakao)
- 250 gr soğuk çilek
YAPILIŞI
- Fıstıkları elinizle güzelce parçalayın ya da mutfak robotundan geçirin. Eğer robot kullanıyorsanız fıstıkları taneli olacak şekilde ufalamaya dikkat edin.
- Çikolatayı kırın ve kaynayan suyun içine konmuş bir kasenin içine yerleştirin. Çikolata tamamen eriyene kadar ara sıra karıştırarak, benmari usulü eritin (3 ila 5 dakika).
- Çikolata kabını tezgaha alın. Çilekleri teker teker önce çikolataya batırın sonra fıstıkların içinde yuvarlayın. Hazır olan her çileği yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yerleştirin. En az 10 dakika buzdolabında bekletip servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 250
YAĞ 15 gr
DOYMUŞ YAĞ 6 gr
KARBONHİDRAT 22 gr
Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz