Biber turşusu tarifi
Biber turşusu tarifi ile karşınızdayız. Ev yapımı turşularınızı renkli kağıtlarla paketleyerek hediye edebilirsiniz.
Biber turşusu tarifi ile karşınızdayız. Ev yapımı turşularınızı renkli kağıtlarla paketleyerek hediye edebilirsiniz. Kavanozların üzerini yapışkanlı etiketlerle siz dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.
MALZEMELER
- 500 gr yeşil biber
- 10 adet nohut tanesi 5 diş sarımsak
Salamurası için:
- 1 litre su
- 1 çay bardağı sirke
- 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
YAPILIŞI
Salamurası için tüm malzemeyi iyice karıştırın. Biberleri yıkayıp süzün. Sterilize edilmiş küçük kavanozların veya büyük boy kavanozların dibine nohutları atın ve biberleri elinizle sıkıştırarak yerleştirin. Üzerine salamura suyunu ekleyin ve kavanozu sıkıca kapatın. 10 gün boyunca güneş görmeyen serin bir yerde bekletin.
Daha önce denemediğiniz leziz turşu tarifleri! Ağzınız sulanacak!
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz