Armut poşe tarifi
Armut poşe tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
Armut poşe tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet armut
- 200 gr şeker
- 400 gr su
- 1 su bardağı beyaz şarap
- 1 tutam taze kekik
- 2 gr toz zerdeçal
YAPILIŞI
1 su bardağı beyaz şarabı bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca içiNe geri kalan malzemeyi ve armutları koyun. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak armutlar yumuşayana kadar pişirin. Armutlar yumuşadığında pişmiş demektir, ocaktan alabilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak, tercihinize göre bir top dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Armutların servis tabağında dik durmasını istiyorsanız bir bıçakla altlarını kesin.
AFİYET OLSUN!
Evde armut yetiştirmek mümkün mü? İşte saksıda armut yetiştirme
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi -
Evde pizza tarifi – Yaban mantarlı pizza nasıl yapılır? -
Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi -
Şurupta mürdüm eriği tarifi (3-4 kg mürdüm eriği ile yapılışı) -
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi -
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler
Yorum Yaz