Alman pastası tarifi (6-8 kişilik)

Alman pastası tarifi ile karşınızdayız. 6-8 kişilik bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…

MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (tercihen tuzsuz)
  • 1 Türk kahvesi fincanı krema

Ayrıca:

  • 3 yemek kaşığı kayısı veya portakal marmeladı

YAPILIŞI

Alman pastası tarifi

Keki için yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Ardından sütü, sıvı yağı ve yoğurdu ilave edin. 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve rendelenmiş portakal kabuğunu harmanlayın.

Kuru malzemeyi yumurtalı karışıma ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak tüm malzemeyi birbirine yedirin.

Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Kek pişince fırından alın, ızgara tel üzerine alarak soğumasını kolaylaştırın.

Kreması için sütü, unu, nişastayı, yumurta sarısını, şekeri sos tenceresinde karıştırın. Kısık ateşte yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Vanilyayı ve tereyağını kremayı ekleyin. Hızlıca karıştırıp ocaktan alın.

Ayrı bir yerde mikserle kabarttığınız kremayı da ekleyip tekrar karıştırın. Kremanız hazırdır. Soğuyan keki enine ikiye kesin, arasına önce marmelattan sürün, sonra da kremasını yayın.

İkinci keki üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. En son 1 tatlı kaşığı kadar pudra şeker serpin. Dilimleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Alman pastası tarifimiz bu şekilde. Aşağıdaki tariflerimiz de ilginizi çekebilir…

Pastadaki meyvelerin kararmaması için ne yapılır? Kararmayı önleyen jöle tarifi