2024 yılının öne çıkan dekorasyon, mobilya ve stil trendleri

 Bu yılın dekorasyonda öne çıkan renkleri, mobilya modelleri ve stilleri hakkında detayları Vivense İç Mimarı Buse Altınbaş, evimdergisi.com.tr okuyucuları için anlattı. İşte 2024 yılının öne çıkan mobilya trendleri, renkleri ve stilleri…

Buse Altınbaş

2024 EV DEKORASYON TRENDLERİ

2024 ev dekorasyon trendlerine ilişkin bir değerlendirme yapacak olursak, öncelikle Pantone Rengi‘nin etkisinden bahsetmek gerekir. Dünyanın en sık tercih edilen renk kataloğu olan Pantone, yılın rengini ; küresel trendleri , sosyal etkileri ve  kültürel akımları analiz yaparak belirliyor.

Bu yılın seçilen rengi olan Peach Fuzz, toplumun genel duygu ve küresel trendleri yansıtan , samimiyeti ve sıcaklığı vurgulayan bir renk olarak karşımıza çıkıyor. Yeni yılın başlangıcıyla evlerde duvarlardan aksesuarlara kadar kullanılmaya başlanan bu renk tonu, psikolojik olarak da neşe ve mutluluk hissini uyandırıyor.

Bunun yanında 2024 trendlerinde doğadan ilham alan canlı ve enerjik renklerin öne çıktığını gözlemliyoruz. Granit mavi, yosun yeşili ve güneşin altın sarısı gibi tonlar, iç mekanlara pozitif enerji katıyor ve doğal bir atmosfer oluşturuyor.

2024 MOBİLYA TRENDLERİ

Mobilya trendlerine baktığımızda, yumuşak ve kıvrımlı hatların öne çıktığını genel bir doğal ve organik forma dönüşün olduğunu söylemek yanlış olmaz. Doğal ve organik malzemeler, özellikle koyu ahşap ve taş, iç mekanlarda sıklıkla kullanılıyor. Aynı zamanda bu yıl nostaljik detaylar ile tasarlanan renkli mobilyaları da sıklıkla görmemiz de mümkün. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, akıllı depolama çözümleri ve ışıklandırma sistemleri gibi akıllı ev özellikleriyle donatılmış mobilyalar dikkat çeken bir diğer kısım.

Akıllı ev teknolojisi ile uyumlu sehpalar, şarj üniteli koltuklar, ses sistemleri eklenerek oluşturulmuş diğer mobilya öğelerinin, hem estetik hem de işlevsellik açısından gündelik hayatımızı oldukça kolaylaştıracağını düşünüyorum.

2024 DEKORASYON STİLLERİ

Eski ve yeninin mükemmel birlikteliğini sağlayan retro tarzı ile özgünlüğü kucaklayan eklektizm bu yılın stilleri arasında yer alıyor. Minimal tarza sahip mekanlarda alışılmadık renk kullanımı veya renk patlaması olarak adlandırılan kırmızı tonlarla yapılan vurgular, bu yılın öne çıkan uygulamalarından biri. Geometrik şekillerin ve benzersiz desenlerin yarattığı kontrast, mekanlara kimlik katarken hareketli ve dinamik bir atmosferi de beraberinde getiriyor.

Her ne kadar canlı renkler,desenli dokular retro parçalar desek de minimalist stilin hiçbir zaman modası geçmeyecektir 🙂 Çünkü minimalizm ve japandi gibi sade ve zarif yaklaşımlar sadece moda trendleri değil, aynı zamanda bir yaşam tarzıdır.

Fonksiyonel ve estetik mekanlar, bu yaşam tarzını benimseyenler için her zaman önemli olacaktır.

Fotoğraflar: Vivense