Yiyecekleri uzun süre saklama yöntemleri nelerdir? Pratik öneriler

Yiyecekleri uzun süre saklama yöntemleri neledir? Bozulduğu için yiyecekleri atmamız gerektiğinde hissettiğimiz özel bir suçluluk türü var. Küflü domatesleri, solmuş salataları ve kaya gibi sağlam kruvasanları çöpe atarken, dünyadaki açlıktan ölen tüm insanlara, cüzdanınıza ve çevreye nasıl zarar verdiğinizi düşünmeden edemiyorsunuz.

Eğer bozulan yiyecekleri çöpe atmak konusunda kendinizi kötü hissediyorsanız, o zaman bu liste tam size göre. En sevdiğiniz tavsiyeleri ya da kendi yöntemlerinizi yorumlarda yazabilirsiniz.

Pişirme uzmanı ve turta sanatçısı Jessica Clark-Bojin ve Kake by Darci’nin kurucusu yetenekli pasta tasarımcısı Darci konu ile ilgili Bored Panda’ya konuştu. Bakalım ne gibi fikirler verilmiş… İşte yiyecekleri uzun süre saklama yöntemleri…

TAZE SOĞANI YENİDEN BÜYÜTÜN

TAZE OTLARI ZEYTİNYAĞI İLE DONDURUN

Buz küpleri yemek pişirmek için çok kullanışlıdır: bir tanesini çıkarın ve tencereye atın. Biberiye, adaçayı ve kekik ile en iyi sonucu verir. Dereotu, fesleğen ve nane her zaman taze kullanılmalıdır.

KURU SOĞAN NASIL SAKLANIR?

Yiyecekleri uzun süre saklama yöntemleri

İnce çorap ile saklanan kuru soğanlar 8 aya kadar dayanabilir.

KREMA VE SÜZME PEYNİR NASIL SAKLANMALI?

Krema ve süzme peyniri için kapları ters çevirme daha uzun süre dayanmasını sağlıyor. Kabın içinde bir vakum etkisi yaratılır. Bu, bu yiyeceklerin bozulmasına neden olan bakterilerin büyümesini yavaşlatacaktır.

MUZ NASIL DAHA UZUN SÜRE SAKLANIR?

Yiyecekleri uzun süre saklama yöntemleri

Bir salkım muzu daha uzun süre saklamak istiyorsanız, Muzun tepesini plastik sargı ile sarın. Normalden 3-5 gün daha uzun süre koruyabilirsiniz. Bu özellikle organik muz yerseniz faydalıdır. Muzlar ayrıca diğer meyvelerden daha fazla etli gaz üretir, bu yüzden onları tezgahta izole halde tutun.

BUZDOLABINIZI TEMİZ TUTUN

Buzdolabınızda veya dolaplarınızda bir şeyler bozulduysa, yeni pişirdiğiniz bir yemeği de kısa sürede küf içinde bırakacaktır. Buzdolabını dezenfekte edin – her şeyin biraz daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Bu yazımız da dikkatinizi çekebilir: Buzdolabının hangi rafına hangi yiyecek konulmalı? Örtü sermek doğru mu?

Buzdolabındaki kötü kokuları gidermek için yapılabilecekler

Buzdolabı düzeni için püf noktalar

SÜTÜ BUZDOLABI KAPISINDA SAKLAMAYIN

Kapıdaki sıcaklık çok sık dalgalanacak ve sütünüzü erken bozacaktır.

ZENCEFİLİ DONDURUCUDA SAKLAYIN

Yiyecekleri uzun süre saklama yöntemleri

Çok daha kolay rendeleniyor ve kabuğu o kadar kolay soyuluyor ki… Artı çok daha uzun süre saklanabiliyor.

MANDARLARI KAĞIT TORBADA SAKLAYIN

Yiyecekleri uzun süre saklama yöntemleri

Plastik bir torba nemi hapseder ve küflenmelerine neden olur. Bunları buzdolabında veya serin, kuru bir yerde bir kağıt torbada saklayın.

EKMEĞİ ASLA BUZDOLABINDA SAKLAMAYIN

Yiyecekleri uzun süre saklama yöntemleri

Ekmeğinizi buzdolabına koymak daha hızlı bayatlamasına neden olur, bu nedenle ekmeği taze tutmanın en iyi yolu, tezgâhınızda oda sıcaklığında tutmak veya daha da iyisi, optimum ekmek dokusu için bir ekmek kutusu yatırmaktır.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Evde küçük ekmek yapımı tarifi- Evde ekmek nasıl yapılır?

YEŞİL SOĞANI DOĞRAYIP SAKLAYIN

Yeşil soğanı doğrayıp plastik bir kapta buzlukta saklayabilirsiniz. İhtiyacınız oldukça plastiği sıkarak doğranmış soğanlardan ihtiyacınız kadarını almanız kolay olacaktır. Kalanını yine buzlukta saklayabilirsiniz.

SALATA VE MARULLAR BİR HAFTA TAZE KALSIN

Normal peçeteleri ya da kağıt havluları kullanabilirsiniz.  Bu numara hafta boyunca taze kalmasını sağlayacak.

Buzdolabının hangi rafına hangi yiyecek konulmalı? Örtü sermek doğru mu?

Konserve ya da dondurulmuş gıdalar dışında uzun süre dayanan 13 sebze ve meyve