Buzdolabı düzeni için püf noktalar

Son güncelleme:

Buzdolabınızın içini düzenleyerek hem daha çok yer açabilirsiniz.

Şeffaf dosyalıkları yan yatırarak buzdolabınızın içine yerleştirin. Böylece birkaç dosyalık yerleştirerek buzdolabınızın içine daha çok ürün yerleştirebilir ve onların dağılmalarını önleyebilirsiniz.

KULLANIM TARİHİ YAKLAŞAN YİYECEKLER

Kullanım tarihi yaklaşan yiyecekleriniz için bir kutu hazırlayın ve onları bunun içinde ön tarafta bir yere yerleştirin. Böylece buzdolabınızın derinliklerinde kaybolmazlar ve kullanım tarihleri bitmeden onları kullanabilirsiniz.

Buzdolabınızın her köşesini kullanın. Örneğin buzdolabınızın yan tarafına vantuzlu bir poşet ya da cep yapıştırarak bu alanı da kullanabilirsiniz.

BUZDOLABINDA KLİPSLER

Klipsleri buzdolabının tellerine tutturduktan sonra yanına su şişelerini dizebilirsiniz. Böylece buzdolabının içinde yuvarlanıp durmazlar. Ya da yine bu klipsleri buzdolabı tellerine tutturup uçlarına açılmış poşetleri asabilirsiniz. Böylece içerisindeki malzemeler dökülmez.

SEPETLERLE ÇEKMECELERİ YÜKSELTİN

Buzdolabınızın yan çekmecelerinin yüksekliğini artırmanın harika bir yolu var. Buraya bir sepet yerleştirin. Böylece bu alanı daha verimli kullanabilirsiniz. Ancak unutmayın, bu alan buzdolabınızın en sıcak bölümüdür. Bu yüzden burada çabuk tüketeceğiniz ürünleri saklayın.

MAGNETLİ MİNİK KAVANOZLAR

Buzdolabınızın dış alanını da depolama için kullanabilirsiniz. Magnetli minik kavanozları buzdolabının dışına yapıştırabilirsiniz. Içine mesela baharatlarınızı koyabilirsiniz.

AHŞAP TABLA

Döner ahşap bir tablayı buzdolabına yerleştirip üzerine sos kavanozlarını koyabilirsiniz. Böylece çevirerek onlara çok daha kolay ulaşabilirsiniz.

ŞEFFAF KATLI ORGANİZERLAR

Şeffaf katlı organizer’ların içine sadece çocuklarınızın atıştırmalıklarını yerleştirin. Böylece istediklerinde hemen verebilirsiniz. Ayrıca onlar da buzdolabının içinde kendi atıştırmalıklarına rahatlıkla ulaşabilirler.

BUZDOLABINIZI VERİMLİ KULLANIN

Siemens’ten doğru temizlikten kuruluma, bakımdan besinlerin yerleşiminden kadar buzdolaplarını daha verimli kullanmanın ipuçları dinledik.

  • Buzdolabınız taşınırken veya monte edilirken cihazın soğutucu madde sirkülasyon sistemindeki boruların zarar görmemesine dikkat edin.
  • Buzdolabınızın kurulacağı yerin kuru ve havalandırılabilen bir yer olması, doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmaması ve ocak, radyatör gibi bir ısı kaynağının yanında olmaması gerekmektedir.
  • Düzenli bakım ve temizlik, buzdolabınızın daha iyi çalışmasını sağlar ve ömrünü uzatır. Ancak buzdolabınızı temizlerken kum, klor veya asit içeren temizleme maddeleri ve çözücü maddeler kullanılmamalı.
  • Raflar ve kapların deforme olmaması için bu parçaları kesinlikle bulaşık makinesinde yıkamayın.
  • Buz çözme ve temizleme işlemi için, buzdolabınızın elektrik fişini prizden çekip çıkarın veya bağlı olduğu sigortayı kapatın.
  • Buzdolabınızı en soğuk kısımlarında balık, sucuk, et gibi hassas besinleri muhafaza edin. Soğuk depolama bölümleri salata ve sebze gibi soğuğa karşı hassas besinler için uygun değildir.
  • Buzdolabınızın en sıcak kısımlarında sert peynir ve tereyağı gibi besinleri saklayın. Böylece sert peynir tadını geliştirir, tereyağı ise ekmeğe sürülebilir kıvamda kalır.
  • Enerji tüketiminin en düşük seviyede olmasını sağlamak için buzdolabınız ile duvar arasında kalan mesafenin yaklaşık 5 cm olmasına dikkat edin.
  • Enerji tasarrufu için buzdolabınızın kapılarını mümkün olduğu kadar kısa süreli açın ve kapıların hava sızdırmadığına emin olun.
  • Buzdolabınızın arka ve yan yüzlerindeki hava ısınır, ısınan bu havanın da kolayca çıkıp gidebilmesi gerekir. Aksi halde soğutucu daha fazla çalışır ve fazla elektrik sarfiyatına yol açar. Bu sebepten ötürü havalandırma deliklerinin önünün kesinlikle kapatılmaması gerekir.
  • Sıcak yemekleri buzdolabınıza koymadan önce oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletmek ve buzdolabına koyduğunuz yiyeceklerin üstünü kapatmak da enerji verimliliği açısından önem taşır.

Mutfak düzenleme ipuçları ve mutfak düzeni için pratik fikirler

Mutfağı etkili bir şekilde düzenlemek için 6 kolay ipucu

Burca göre mutfak tasarımı örnekleri ve mutfak dekorasyonu