Yılbaşı akşamı için lezzetli bir menü

Yılbaşı sofranızda misafirlerinize lezzetli ve yaratıcı bir menü hazırlamak istiyorsanız Elif Kınalı’nın bizim için hazırladığı tarifleri deneyebilirsiniz.

KOZALAK PASTA

MALZEMELER

  • Bir büyük paket kakaolu bisküvi
  • Yarım paket kakao
  • 1 fincan süt
  • Yarım paket krema
  • 2 yemek kaşığı iç Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı file badem
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • Kakaolu mısır gevreği

YAPILIŞI

Bisküvileri iyice ufalayın. Mısır gevreği hariç tüm malzemeleri yoğurun. İri parçalar alıp yuvarlayın. Mısır gevreklerini kozalak görüntüsü verecek şekilde üzerine dizin.

Kestaneli, kuruyemişli iç pilav yatağında köri soslu hindi kanat

İÇ PİLAV İÇİN

MALZEMELER

  • 2 su bardağı pirinç
  • 200 gram kestane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım kahve fincanı kavrulmuş badem
  • Yarım kahve fincanı kavrulmuş kaju
  • Yarım kahve fincanı iç Antep fıstığı
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu ve su karışımı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar

YAPILIŞI

Ilık suda beklettiğiniz pirinçleri süzün. Kestaneleri fırında pişirin. Kestane ve tüm kuruyemişleri sıvı yağ ile hafif kavurun. Ardından tereyağı ve pirinçleri ilave edin ve kavurun. Tavuk suyu ve su karışımını, tuz ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırın. Piştikten sonra ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.

HİNDİ KANAT İÇİN

MALZEMELER

  • 8 adet hindi kanat
  • 1 kahve fincanı köri sos
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Kırmızı toz biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz

YAPILIŞI

Köri sos, bal, toz biber ve sıvıyağ bir kaseye alınıp iyice çırpılır. Sosu bir gece önceden kanatların üzerine iyice sürüp üstünü streç film ile kapatıp buzdolabına koyun. Kalan sosu buzdolabına kaldırın. Kanatları fırına vermeden kalan sosu üzerlerine sürün. Üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatarak fırına verin. 200 derecelik fırında 1 saat pişirin.

KREMALI BAL KABAĞI ÇORBASI

MALZEMELER

  • 200 gr balkabağı
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • Yarım tatlı patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 100 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zerdeçal

YAPILIŞI

Balkabağı, soğan, havuç ve tatlı patatesi doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye alın. Un ve tuz ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sebzeleri de ekleyip kavurun. Su ekleyip kaynatın. Sebzeler yumuşayınca blender’dan geçirin. Çorbadan 1 kase alıp krema ile iyice çırpıp tekrar tencereye ilave edin ve karıştırın.

İlginizi çekebilir: Yılbaşı için menü önerileri ve sofranızı ziyafete çevirecek 3 tarif

Yılbaşı menüsüne ek, lezzet tarifleri: Panna Cotta, vişne şurubu, kurabiye