Yaban mersini soslu ananas tarifi (4 kişilik)

Yemek sonrası hafif bir tatlı seviyorsanız ideal bir seçim olur.

Hazırlama süresi: 20 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 4 kalın ananas dilimi, yaklaşık 400 gr
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş
  • 125 gr yaban mersini
  • 2 çarkıfelek meyvesi
  • 100 gr yağsız yoğurt

YAPILIŞI

  1. Fırını 190 °C’de ısıtın. Pudra şekeri ve toz şekeri geniş bir kaba koyup karıştırın. Ananas dilimlerini bu karışıma bulayın.
  2. Ananasları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin, üzerlerine tereyağı gezdirin ve 15 dakika pişirin. Yaban mersinini üzerlerine paylaştırıp 5 dakika daha pişirin.
  3. Ananaslar pişince servis tabaklarına alın. Çarkıfelek meyvesini hafifçe ezin ve ananasların üzerlerine gezdirin. 4 Her bir tabağa bir kaşık yoğurt ekleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 150
YAĞ 3.9 gr
DOYMUŞ YAĞ 2 gr
KARBONHİDRAT 27 gr