Vişneli milföy tarifi (6-8 kişilik)

Yapımı oldukça kolay bu tatlı ile akşam yemeğinde şov yapabilirsiniz.

HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA + SOĞUTMA

İPUCU: Bu tatlıyı yapıldığı gün yemek en iyisi.

GEREKLİ MALZEMELER

• 300 gr milföy hamuru
• 1 paket hazır muhallebi
• 300 gr dondurulmuş vişne
• 2 yemek kaşığı vişne likörü
• 150 ml krema

YAPILIŞI

  1. Fırını 220 °C’de ısıtın. Milföy hamurlarını dikdörtgen formda açın. Çatal kullanarak üzerlerinde delikler açıp fırın tepsisine yerleştirin. Fırının orta rafında üzeri açık altın rengi olana kadar 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkartın, soğuması için fırının tel rafına (ızgara rafı) aktarın.
  2. Muhallebiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve soğumasını bekleyin. Vişnelerin çözülmesini bekleyin, bir tavaya alıp 5 dakika ara ara karıştırarak pişirin. Altını kapatıp likörü üzerine ekleyin.
  3. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve muhallebinin içerisine ekleyin. Milföylerden birinin üzerine kremanın ½’sini yayın ve vişne karışımını üzerine dökün. Diğer milföyü üzerine yerleştirip sırasıyla önce kalan kremayı yayın sonra vişne karışımını gezdirin. Soğuduktan sonra servis edin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 432-324
YAĞ 27-20 gr
DOYMUŞ YAĞ 15-11 gr
KARBONHİDRAT 40-30 gr

Evde kolay pizza tarifi: Milföylü bahar pizzası (4 kişilik)

Jambonlu ıspanaklı kolay tart tarifi (6 kişilik)