Tuzlu karamelli puding tarifi (6 kişilik)

Sıcak olarak sunulan bu tatlı davet sofraları için oldukça uygun.

Hazırlama süresi: 30 dakika

İPUCU: Portakal, nane ya da fındık aromalı bir bitter çikolata ile güzel bir tat elde edersiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

• 250 gr bitter çikolata, doğranmış
• 75 gr tereyağı
• 3 adet büyük yumurta
• 125 gr esmer şeker
• 1 tatlı kaşığı vanilya özü
• 125 gr badem tozu
• 6 yemek kaşığı karamel sos
• 2 yemek kaşığı krema
• 1 ½ tatlı kaşığı deniz tuzu
Servis için:
• Krema

YAPILIŞI

  1. Fırını 190 °C’de ısıtın. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Pürüzsüz olunca ateşten alın.
  2. Büyük boy bir cam kapta yumurtaları, şeker ve vanilyayı el mikseri ile iki katına çıkana kadar çırpın. İçine yavaşça çikolata karışımını ekleyin ve ardından badem tozunu karıştırın.
  3. Başka bir kapta karamel, krema ve tuzu karıştırın ve bu karışımı altı yağlanmış mini fırın kaplarına paylaştırın. Çikolata karışımını üzerine dökün. Fırın kaplarını bir fırın tepsisine dizin ve 12-15 dakika pişirin. Krema ile birlikte sıcak servis yapın.

Pudingli ve bal kabaklı pasta tarifi (6-8 kişilik)

Mangolu pandispanya tarifi (10 kişilik)