Tatlı ve tuzlu bruschetta tarifi (4 kişilik)

Hafif bir öğle yemeği olarak lezzetli bir yaz seçeneği…

HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 sarı biber, çekirdekleri çıkarılıp kalın dilimlenmiş
  • 150 gr cherry domates
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr yeşil fasulye
  • 4 kalın dilim rustik ekmek, kızarmış
  • 1 diş sarımsak
  • 100 gr riccotta peyniri
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke

YAPILIŞI

  1. Fırını 220 °C’de ısıtın. Biberleri, domatesleri ikiye bölün, 1 yemek kaşığı kekik ve 1 yemek kaşığı yağı karıştırın. Biraz tuz serpip fırın tepsisine koyarak 20 dakika pişirin.
  2. Fasulyeleri yumuşayana kadar haşlayın, süzün ve biberler ile karıştırın. Ekmeğin bir tarafını sarımsakla ovun üzerine biraz yağ gezdirin. Ardından bir miktar sebze, biraz riccotta ve biraz kalan kekikten ekleyin.
  3. Üzerine balzamik sirke ve biraz daha zeytinyağı gezdirin. Bu işlemi diğer ekmeklere de uygulayıp servis yapın.

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 254
  • YAĞ 12 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 3 gr
  • KARBONHİDRAT 29 gr