Sofrada tatlı bir esinti

0

Sadece sunumları değil, tarifleri de yenilebilir çiçeklerle süsledik. Ortaya, tam da mevsime yakışır, iç açıcı, davetkar, neşeli bir sofra çıktı.

EKMEK ÜSTÜ ATIŞTIRMALIK

MALZEMELER 200 gr süzme yoğurt • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı • 1 büyük diş sarımsak • Birkaç dal frenk soğanı • Tuz, karabiber, zerdeçal tozu • Tam buğday ekmeği dilimleri
YAPILIŞI Yoğurda zeytinyağı ekleyerek krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Sarımsakları rendeleyerek veya ince ince doğrayarak ilave edin. Tuz, karabiber ve zerdeçal tozunu da bu karışıma ekleyip ekmeklerin üzerine sürün. Süslemek için üzerilerine ince kıyılmış frenk soğanlarını gelişigüzel serpiştirin.

HER YERDE ÇİÇEK Kağıttan dev çiçekler yaparak enerji dolu konsepti tamamlayabilirsiniz. Kuşlu vazo, çiçekli pembe kavanoz, lila şekerlik, seramik kayık servis, yeşil cam kase, lila supla, pasta tabağı, ayaklı kurabiyelik, mavi cam kuş, Paşabahçe. Orkide, Mudo Concept. Lale, Koçtaş. Seramik ördekli servis, üzeri yazılı pano, bonvagon.com. Mor lale, kadeh, peçete, Ikea.

 

KOLAY CUPCAKE (12 ADET)

MALZEMELER 80 gr tereyağı • 200 gr un • 1 vanilya • 1/2 paket kabartma tozu • 3 yumurta • 100 gr şeker • 140 ml süt • İsteğe göre çilek, yaban mersini ve böğürtlen
YAPILIŞI Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Şeker ve vanilyayı ilave edin. Tereyağını küçük parçalara bölerek karışıma ekleyin ve yağ parçacıkları görünmeyinceye kadar çırpın. Un ve kabartma tozu ilave ederek tüm hamuru karıştırıp cupcake kalıplarına dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında, 30-40 dakika pişirin. Süslemek için meyve, krem şanti ya da pastacı kreması kullanabilirsiniz.

ŞIK DOKUNUŞ Katlı servisleri çiçeklerle süsleyip onları masanın odak noktası yapın. Katlı cam servis, vazo, çiçekler, Ikea. İnce belli cam vazo, Paşabahçe.

 

ELMALI PUNCH

MALZEMELER 1 lt kırmızı karışık meyve çayı • 600 ml elma suyu • 2 yemek kaşığı bal • 2 adet elma • 2-3 nane yaprağı • 1-2 adet misket limonu ve portakal dilimi.
YAPILIŞI Çayı demleyip soğutun ve bir kaseye boşaltın. Üzerine elma suyunu ilave edin. Balı da ekleyip karıştırın. Kabuklarıyla birlikte doğradığınız elmaları ve portakalları içine atın. Buzdolabında bir süre soğuttuktan sonra nane yaprakları ve çiçeklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

ROZE İLE ÇOK ÇEKİCİ Roze rengi tariflerinize de ilham olsun. Çiçeklerle süslediğiniz lezzetli bir meyve punch’ına kimse hayır diyemez. Kase, kadeh, karıştırıcı, Paşabahçe. Çiçek formlu kaseler, bonvagon.com.

 

KİNOALI RENKLİ BAHAR SALATASI (4 KİŞİLİK)

MALZEMELER 6-8 tane orta boy ıspanak dalı • 8-10 adet kokteyl domates • 1 adet kırmızı turp • 2-3 adet havuç • 4 yemek kaşığı kinoa • 10 adet kurutulmuş kızılcık • 3-4 adet salatalık • Sos için zeytinyağı, limon ve tuz.
YAPILIŞI Ispanak yapraklarını yıkayıp servis tabağına dizin. Domates, turp, salatalık ve havuçları minik minik doğrayıp ıspanak yapraklarının üzerine koyun. Kinoayı kızılcıklarla az suda haşlayıp yaprakların üzerine ilave edin. Bir bardakta limon, zeytinyağı ve tuzu çırpıp yapraklarının üzerine gezdirin. Süslemek için menekşe, nane yaprakları ve frenk soğanı kullanabilirsiniz.

TEK LOKMALIK Salataları kase yerine ıspanak yapraklarında servis edin. Emaye tabaklar, sebze desenli bez torba, bonvagon.com. Tepsi, masa örtüsü, Ikea. Kokteyl çatalları, kuş, yaprak servis, Paşabahçe.

 

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN/EAT DRINK SHOOT STUDIO YAPIM ASİSTANI İBRAHİM GEZER TARİFLER DERYA ÜNAL/KEK_PERİSİ

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.