Safranlı pilav eşliğinde narlı tavuk tarifi (6 kişilik)

Son güncelleme:

İran mutfağından esintiler taşıyan yemeğe baharatlar ayrı bir tat katıyor.

Hazırlama süresi: 25 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

• 300 gr basmati pirinç
• 400 gr tavuk göğsü, iri doğranmış
• 1 adet limon kabuğunun rendesi
• 2 çay kaşığı tarçın
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
kızartmak için ekstra yağ
• ½ çay kaşığı safran
• 25 gr tereyağı
• 250 ml tavuk suyu
• Küçük bir demet nane, doğranmış
• Küçük bir demet maydanoz,
doğranmış
• 75 gr nar tanesi
• 40 gr fıstık, kıyılmış

YAPILIŞI

  1. Pirinci bir süzgeçte iyice yıkayın ve ardından bir kase soğuk suda yumuşayana kadar bekletin.
  2. Bir kaba tavuk parçalarını koyup limon kabuğu rendesi, tarçın ve zeytinyağını ilave edin. Tuz ve karabiber serpip iyice karıştırın ve marine olmaları için bir süre bekletin.
  3. Safranı toz haline gelecek şekilde ezin ve 2 yemek kaşığı ılık suda rengini verene kadar bekletin.
  4. Tereyağını geniş bir tencerede eritin ve pirinçleri ilave edip parlak olana kadar karıştırarak kavurun. Safran suyunu, tavuk suyunu ve 1 çay kaşığı tuzu içerisine ekleyin. Tencerenin kapağına kağıt havlu sarın ve tencereyi kapatın. 10-12 dakika pişirin.
  5. Teflon bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyup tavuklar pişene kadar kavurun. Pirinç pişince tencereyi ocaktan alın, tavadaki tavuk ve tavanın içinde kalan tavuk suyunu pirincin içine dökün ve karıştırın. Servis yapmadan önce nane, maydanoz, nar taneleri ve Antep fıstığı ilave edip iyice karıştırın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 547
YAĞ 34 gr
DOYMUŞ YAĞ 12 gr
KARBONHİDRAT 17.2 gr