Sadece su dolu bir kapta yetiştirilebilen bitkiler

Sadece su dolu bir kapta yetiştirilebilen bitkiler

Son güncelleme:

Sadece su dolu bir kapta ya da vazoda bakım sağlamak istediğiniz bazı bitki türlerine bu yazımızda yer verdik. Saksıda bitki yetiştirmek yerine sadece su dolu bir vazoda yetiştirebileceğiniz bitkilerle de evinizi renklendirebilirsiniz. Bitkili Evim’den Naz Irmak Saf anlattı.

SADECE SU DOLU BİR KAPTA BAKIM SAĞLANAN BİTKİLER

Sadece su dolu bir kapta yetiştirilebilen bitkiler;

LUCKY BAMBOO

Su içerisinde bakımıyla en çok tercih edilen bitkilerden biri şans bambusudur. Şans bambusu direk musluk suyunda bakılmayı sevmez. Dinlendirilmiş ya da içme suyu olarak satılan su içerisinde bakım sağlamanızı öneririz. Musluk suyu içerisinde yer alan klor ve florür bitkiyi olumsuz etkilemektedir.

Haftada bir defa suyunu yenileyebilirsiniz. Eski suyun yarısı vazoda kalacak şekilde üstünden su ekleyebilirsiniz.

Gün ışığından filtrelenmiş şekilde faydalanabileceği şekilde konumlandırın. Su dışında kalan yaprakları da neme ihtiyaç duyacağı için arada bir su püskürtebilirsiniz.

Nemli ortamları sevdiği için mutfakta bakımı çok sevecektir. Direk güneşe maruz bırakılmamalıdır.

JAPON ŞEMSİYESİ

Japon Şemsiyesi çiçeği bakımı en kolay bir diğer bitkilerden biridir. Japon Şemsiyesi yaprakları şemsiyeyi andırdığı için ismini bu özelliğinden almıştır. Uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Suda bakım sağlanabileceği gibi toprakta da rahatlıkla bakabilirsiniz.

Japon Şemsiyesi çiçeği direk gün ışığına maruz kalmayı sevmez. Aydınlık fakat filtrelenmiş gün ışığı almak ister. Evinizde bir doğu cephesi mevcutsa Japon şemsiyeleri için ideal bir ışık sağlayacaktır. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Bu nedenle gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevrilmelidir. Böylece daha dik formda gelişim gösterecektir.

Japon Şemsiyesi çiçeği eğer toprakta bakılıyorsa toprak nemi dengeli ve düzgün bir şekilde sağlanmalıdır. Kuru toprakları sevmez. Sulaması toprak kurudukça takip edilmeli ve yapılmalıdır. Sürekli ıslak bir toprak ne yazık ki bitki köklerine zarar verir. Suda bakımda ise haftada bir suyunun değiştirilmesi önemlidir.

SPATİFİLYUM (BARIŞ/YELKEN ÇİÇEĞİ)

barış-çiçeği-bakımı Spathiphyllum

Barış çiçeğinin parlak yaprakları ve kaşık şeklindeki ilginç beyaz çiçekleri, her ortama stil katar. Düşük ila orta ışık koşullarında iyidirler. Ancak parlak ışıkla daha iyi çiçek açarlar. Sulamalar arasında toprağın kurumasına izin verilmelidir.

Barış çiçeği toprakta bakılabileceği gibi suda da bakılabilir. Bir fanus içerisinde gelişimine şahit olabilirsiniz. Aydınlık, filtrelenmiş gün ışığına sahip ortamları çok sever.

ANTORYUM

Antoryum haftalarca süren kalp şeklindeki çarpıcı kırmızı veya pembe çiçeklere sahiptir. Çok fazla parlak, dolaylı ışığa ihtiyacı vardır. Asla doğrudan güneş ışığı almayı sevmez. Toprakta bakım sağlayabileceğiniz gibi su dolu bir vazo içerisinde de rahatlıkla bakım sağlayabilirsiniz. Suyunu hafta bir defa değiştirmeniz gelişiminde önemli rol oynar. Eğer saksıda bakım sağlanacaksa sulamalar arasında toprağın biraz kurumasını beklemeyi unutmayın!

Ayda sadece 1 kez sulamanız gereken 13 iç mekan bitkisi

Uzun süre çiçekli kalan bitkiler nelerdir? İşte 9 farklı çiçekli bitki