Papatya gibi incelik dolu lezzetler

0

Mevsimin en naif kır çiçeğidir o sarı-beyaz yaprakları ve incecik gövdesiyle. “Seviyor-sevmiyor” oyununda ise bu ay ki tariflerimiz bizden tam bir “seviyor” aldı. Yaratıcılık dolu papatya temalı lezzetleri Kuruçeşme’deki Qurabiye ile yaptık.

RENK UYUMU
Cupcake’lerinizi mevsimin renk kartelasına uydurarak tıpkı papatyalar gibi sarı-beyaz renkte yapabilirsiniz.

PAPATYALI CUPCAKE
MALZEMELER: Un • Kakao • Bitter kuvertur • Esmer seker • Yumurta •Tereyağı • Çekilmiş filtre kahve.
ÜZERI İÇİN: Şeker hamurundan modellenmiş papatyalar Şeker hamurunu hazır satın alabilirsiniz.
YAPILIŞI: Bitter kuvertür ve yağı eritin ve birbirine karıştırın, kakao ve filtre kahveyi bu karışıma ilave edin. Yumurta ve esmer şekeri mikser ile çırpın hacim sağlayın, sonrasında çikolata, tereyağı, kahve karışımı ve unu ilave ederek karıştırın. Hazırlanan karışımı kek kalıplarına dökün. 180 derecede 11 dakika pişirin.
Vazo, karaf, kek standı, mini vazo, etiket tutucu Paşabahçe.

SUNUM FARKI
Papatyalı lezzetlerinizi servis ederken papatya demetleri ile birlikte sunabilirsiniz.
Kroşe supla, Paşabahçe.

ŞEKER HAMURUNDAN HARİKALAR
Sıradan cupcake’lere tematik bir görünüm eklemek için şeker hamuru kullanabilirsiniz. Şeker hamurunu çiçek formlu kalıplarla kolaylıkla şekillendirebilirsiniz.
Yapay papatya demeti, tepsi, Tepe Home.

BİLİN BAKALIM, ELİMDE NE VAR?
Kurabiyeleri çiçek formunda yaparak bir çubukla sunmak bizce çok leziz bir fikir!

PAPATYA KURABİYELER
MALZEMELER: Un • Esmer şeker • Tarçın • Tereyağı • Yumurta •Karbonat.
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi bir kaba alıp karışımı bir mikser yardımıyla karıştırın. Tam karıştığından emin olduktan sonra  buzdolabında 6 saat bekletin. İstediğiniz incelikte hamuru bir merdane ile açıp, çiçek formunda bir kalıp ile şekillendirdikten  sonra 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
ÜZERI IÇIN: Royal krema • Pudra şekeri • Yumurtabeyazı • Limon suyu
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi bir kapta çırpın ve kurabiyelerin üzerine dökün.

SAKSIDA BİR DEMET PAPATYA
Papatyalı top kekleri bir saksıda sunabilirsiniz. Böylelikle onları farklı bir biçimde yorumlamış olursunuz.

TOP KEK
MALZEMELER: Bitter kuvertür • Süt kreması • Brownie parçaları • Dışı için fildişi kuvertür • Süslemek için şeker hamurundan papatyalar.
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri ekleyin ve karışımı yoğururak hamur haline getirin. Sonrasında istediğiniz boyda yuvarlayın. Çubukları hazırlanan keklere saplayın. Fildişi çikolatayı eritin, çubuklu kekleri çikolataya batırın. Bir şekillendirici yardımıyla şeker hamurunu çiçek formunda şekillendirin. Keklerin üzerini süsleyin.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR BİLGE CAN GÜRER YAPIM ASİSTANI BİLGE CANDAN YILMAZ TARİFLER QURABİYE

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.