pandispanya tarifi
pandispanya tarifi

Pandispanya tarifi ve frambuazlı pratik pasta

Pandispanya tarifi ve pandispanya ile yapabileceğiniz frambuazlı pratik pasta ile karşınızdayız. Yapımı oldukça kolay olan pandispanya tarifi ile dilerseniz hazır ürün kullanmadan pasta yapabilirsiniz.

PANDİSPANYA TARİFİ

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı tepeleme + 2 çorba kaşığı un

PANDİSPANYA NASIL YAPILIR?

  1. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın.
  2. Yumurtaların sarısını şekerle rengi açılana kadar mikser yardımı ile çırpın.
  3. Çırpılmış yumurta sarısı ve şekere ılık su ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  4. Kabartma tozu, vanilya ve un ekleyin. Bu kez mikserle değil spatula yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar dıştan içe doğru karıştırın.
  5. Yumurta aklarını da tuz ile kar beyaz olana kadar çırpın ve karışıma ekleyin. Bu karışımı da spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe doğru karıştırın.
  6. 22 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirin.

PANDİSPANYA İLE FRAMBUAZLI PRATİK PASTA (4 kişilik)

Malzemeler

  • 2 adet kakaolu hazır pandispanya (ya da yukarıdaki pandispanya tarifi)
  • Yarım su bardağı ılık kahve
  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı parça çikolata

Üzeri için:

  • 1 paket çikolatalı krem şanti
  • 2 su bardağı soğutulmuş süt

PANDİSPANYA İLE FRAMBUAZLI PRATİK PASTA YAPILIŞI

Frambuazı, suyu, şekeri ve nişastayı sos tenceresine alın. Yoğun bir kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Krem şanti ile sütü mikserle iyice çırpın. Pandispanya hamurundan yuvarlak parçalar elde edin. Her parçayı ılık kahve ile biraz ıslatın. Ara katlara frambuazlı karışımı ve parça çikolataları yerleştirerek üç kat olacak şekilde yerleştirin. Çikolatalı krem şantiyi de pastanın her tarafına sürün. Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra dilediğiniz malzeme ile süsleyerek servis yapın.

Evim Dergisi Yemek Tarifleri

https://www.evimdergisi.com.tr/saglikli-ve-leziz-kis-corbalari/