ŞİRİNŞİRİN KIZGINKIZGIN AŞKAŞK LOLLOL AMAN TANRIMAMAN TANRIM AĞLAAĞLA

Mini kıymalı pide tarifi – Lezzetli küçük pideler

mini-kıymalı-pide-tarifi

Mini kıymalı pide tarifi ile karşınızdayız! Yapımı kolay, pikniklerde ya da seyahatlerde afiyetle tüketmek üzere çok işinize yarayacak lezzetli mini kıymalı pideler hazırlayabilirsiniz.

MİNİ KIYMALI PİDE TARİFİ *

Mini kıymalı pide tarifi

HAMUR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 bardak ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Ele yapışmayacak kadar un

İÇ MALZEMESİ

  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan (Rendelenmiş)
  • 4 sivri biber
  • 1 bardak rendelenmiş domates
  • Birer kaşık domates ve biber salçası
  • Tuz, karabiber

MİNİ KIYMALI PİDE NASIL YAPILIR? *

İlk 3 malzemeyi büyükçe bir karıştırma kabında karıştırın ve köpürene dek 10 dakika bekleyin.

Diğer malzemeleri ekleyip yavaş yavaş yoğurun. Ağzını kapatıp mayalanmaya bırakın. Mayalanınca bir kez daha yoğurun.

Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayabilirsiniz. Kıymayı kavurup rendelediğiniz soğanı ekleyin.
Kalan malzemeleri de ekleyip harcı soğumaya bırakın. Hamur iyice mayalandığında üzerine hızla bastırarak, havasını alın, tekrar yoğurun. Bezelere ayırıp her birini elinizle açarak ortasına soğumuş olan harcı ekleyin, pide şekli verip fırın tepsisine araları açık olacak şekilde yerleştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pideler güzelce renk alana dek pişirin.

Mini kıymalı pide tarifi bu kadar. AFİYET OLSUN!

Lavantalı limonata tarifi (4 limonlu kolay tarif)

Evde pide yapımı: Kolay pide tarifi ile sofralarınız renklensin

Havuçlu kek tarifi: Cevizli, portakal kabuklu tarif

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sukulent nedir ve nasıl bakılır? Sukulent bakımı püf noktalar

Modern shabby chic stili nedir? Stilin 7 püf noktası