Meksika usulü acılı hamburger tarifi (6 kişilik)

Meksika fasulyesi ile lezzetli bir köfteye imza atabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 25 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 400 gr konserve Meksika fasulyesi, süzülmüş
  • 500 gr dana kıyma
  • 1½ yemek kaşığı domates püresi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 10 adet kornişon turşu, çok ince doğranmış
  • Bir avuç kişniş yaprağı, ince doğranmış
  • 1-2 çay kaşığı ezilmiş acı kurutulmuş biber veya acı biber ezmesi
  • ¼ çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI

  1. Meksika fasulyelerini çatal yardımı ile iyice ezin. Sıvıyağ dışında bütün malzemeleri içine ilave ederek iyice yoğurun. Karışımı 6 adet burger köftesi olacak şeklinde bölün ve elinizle iyice bastırarak form verin.
  2. Üzerlerini örtüp buzdolabına kaldırın, en az 2 saat veya gece boyunca bekletin. (Tüm malzemeler iyice birbiriyle karışsın.)
  3. Barbekünüzü (ızgara döküm tava da kullanabilirsiniz) ısıtın, burger köftelerini fırça ile hafifçe yağlayın, her iki yüzünü de yaklaşık 4 dakika iyice pişirin. Hamburger ekmeği ile birlikte servis yapın. Dilerseniz guacomole sosu ve tortilla cipsi ile de servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!